Zverev: Novak prikazan kao negativac, što nije tačno, zalagao se za druge

0
32
Foto: Twitter

Njemački teniser Aleksandar Saša Zverev kazao je da je Novak Đoković imao najbolje namjere kada je organizatorima Australijan opena iznio predloge kako bi bile ublažene rigorozne mjere karantiona.

Teniseri su prethodne dvije nedjelje bili u potpunosti zaključani u hotelima u Melburnu nakon što su bili na istom avionu kao kovid-pozitivni.

“Svi smo bili na grupnom četu. Novak je samo bio lider i kao svjetski broj jedan poslao pismo. To nije bilo njegovo pismo, već ciljevi koji su i drugi tražili. Ponovo je prikazan kao negativac, što nije tačno, jer se zalagao za druge”, kazao je Zverev.

Njemac smatra da Novak, Rafael Nadal i Dominik Tim nijesu smjeli da budu smješteni u Adelejdu, odvojeni od ostalih igrača i na neki način privilegovani.

“Mislim da je jedina greška bila ta što su vrhunski igrači odsjeli u Adelejdu. Imali su više vremena za treninge, dobili su više slobode. Ali, to, kao i karantin i letove, moramo da prihvatimo. Moramo da shvatimo da Australija nema slučajeve kovida i ne bismo smjeli da se žalimo na okolnosti”, rekao je Njemac.