Zoran Mamić napustio Hrvatsku

0
32
Zoran Mamić, Foto: thenational.ae

Doskorašnji trener zagrabačkog Dinama, koji je nedavno pravosnažno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora, Zoran Mamić, otputovao je danas iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, javio je Indeks.

Izvor blizak Mamiću kazao je Indexu da se sutra planira vratiti. Isto tvrde i njegovi advokati.

Izvor tvrdi da je Mamić bio jutros na suđenju u Osijeku, nakon čega je otišao posjetiti brata Zdravka u BiH te da će se sjutra vratiti u Hrvatsku.

Može slobodno putovati

Za putovanje Mamić nije imao nikakvih prepreka budući da je, uprkos pravosnažnoj presudi, još uvijek slobodan čovjek koji čeka da ga pozove sudija radi izvršenja kazne. Kako se to još nije dogodilo, Mamić može slobodno putovati i nema obavezu prema hrvatskom pravosuđu.

Tek kada ga sud pozove na izdržavanje kazne, Mamić će se morati odazvati.

Nakon presuda Zoran Mamić je dao ostavku na mjesto trenera Dinama, a kasnije je za RTL kazao da će odslužiti kaznu na koju je osuđen.

“Presuda je bila nepravosnažna, ali otkako je postala pravomosnažna naglašavam da se i dalje ne osjećam krivim, poštujem tu odluku i učinit ću sve što moram. Sad slijedi pravna borba i čekamo dalje odluke. Kako odluče, tako će biti”, rekao je Mamić za RTL pa dodao:

“Sa porodicom ću analizirati odlazak u zatvor i vidjeti postoji li mogućnost odlaganja jer imam dijete od godinu dana. Spreman sam to što prije riješiti. Imaću 50 godina, odradiću tu kaznu i nakon toga želim normalno živjeti”