Željko Petrović selektor Iraka

0
32
Foto: willem-ii.nl

Crnogorski trener Željko Petrović imenovan je za selektora Iraka i vodiće ovu selekciju na predstojećem Arapskom kupu u Kataru, koji se prvi put održava pod pokroviteljstvom Fife.

Čelni ljudi Fudbalske federacije Iraka odlučili su da Petrović preuzme tim, a sa njim je u stručnom štabu još jedan Crnogorac, Vladimir Krunić, koji je zadužen za fizičku pripremu.

Iračani imaju tri remija i tri poraza nakon šest mečeva kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i daleko su od plasmana u završnicu, što je bio razlog rastanka sa Advokatom.

“Reprezentacija Iraka je u prelaznoj fazi, treba uvesti mlađe igrače, a to je proces koji dugo traje. Teško je bilo postići nešto kratkoročno. Imali smo i neke dobre rezultate, kao što su remiji protiv Koreje u gostima i Emirata, ali bilo nam je teško da damo gol. U suštini, još možemo do trećeg mjesta u grupi i plasmana u plej-of, nadam se da će mom nasljedniku to uspjeti”, dodao je Advokat.

Željko je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Viljem II, Den Hag i RKC, japansku Uravu, portugalske Boavistu, a bio je pomoćnik Gusu Hidinku u Anžiju, Diku Advokatu u Sanderlendu, Utrehtu, Fejnordu i reprezentaciji Srbije, Avramu Grantu u Vest Hemu, Martinu Jolu u Hamburgeru, kao i Rud Gulitu u Fejnordu.