Završeni pregovori: Piksi novi selektor Srbije

0
23
Piksi, Foto: Profimedia

Prepreka više nema. Dragan Stojković Piksi biće selektor Srbije u pohodu na Mundijal u Kataru 2022. godine.

Potvrda ove informacije stigla je od jednog od najvećih igrača u istoriji srpskog fudbala koji se oglasio putem poruke sljedeće sadržine: “Dobro jutro, biću selektor”.

Na taj način uspješno su završeni pregovori FSS Srbije i Dragana Stojkovića Piksija, koji je od rastanka sa Ljubišom Tumbakovićem bio prva želja srpske kuće fudbala. Međutim, dugo se čekalo da Piksi dogovori uslove raskida saradnje sa kineskim Gunagdžom, klubom od koga je primao pozamašnu svotu novca, i pored raskida saradnje.

Međutim, Stojković je pristao da napravi kompromis, i odrekne se djela finansijskog kolača koji mu je pripadao po slovu ugovora. Kinezi su bili dužni Stojkoviću još 3,6 miliona eura, ali se on odrekao više od dva miliona. Čekalo se samo da stigne papir iz Kine. Procedura je kasnila zbog tamošnjih praznika, ali je poslije dugog čekanja uklonjena i posljednja barijera.

Naravno, Stojkovića na Terazijama 35 čeka vrlo dobar ugovor. Ranije informacije su govorile da će Piksi kao selektor Srbije imati mjesečnu zaradu od 50 hiljada eura. I odličan bonus u slučaju plasmana na Mundijal u Kataru – milion eura.

“Dogovor je postignut. Stojković je novi selektor reprezentacije Srbije. Ostalo je da se precizira još nekoliko tehničkih stvari. Više o svemu pričaćemo na konferenciji za medije i promociji sljedeće nedelje”, rekao je Marko Pantelić.