Zaustavljeni treninzi reprezentacije Španije

0
55
Foto: EPA-EFE

Pripreme fudbalske reprezentacije Španije za Euro 2020 naišle su na nove poteškoće nakon što je kod Diega Ljorentea u utorak pokazan pozitivan test na koronavirus, što je drugi slučaj u ovom timu samo nekoliko dana uoči početka smotre najboljih.

Španski savez je u uštio da se Ljorente vratio u izolaciju nakon pozitivnog testa na koronavirusa, samo dva dana ranije nakon što je kapiten i veznjak Barselone Serđo Buskets morao napustiti trening kamp iz istog razloga.

Nijedan drugi igrač nije bio pozitivan na koronavirus, ali su grupni treninzi zaustavljeni i preostala 24 člana ekipe Luisa Enrikea pripremaju se pojedinačno za prvi susret koji se u ponedjeljak igra protiv Švedske.

Evropski mediji navode da igrači koji imaju pozitivan test na koronavirus moraju biti izolovani najmanje deset dana, što znači da će Buskets i Ljorente propustiti otvaranje protiv Švedske, te najvjerovatnije i naredni meč protiv Poljske 19. juna.

Španija će grupnu fazu završiti susretom protiv Slovačke 23. juna, a tamošnji mediji pišu i da će svi preostali igrači uoči početka Eura biti vakcinisani.