Vujošević: Jokić je dobar čovjek, ali se malo autistično ponaša kada je državni tim u pitanju

0
41

Nekadašnji trener Partizana i prvi selektor Crne Gore Duško Vujošević smatra da je angažovanje Svetislava Pešića pravo rešenje za reprezentaciju Srbije, a dodao je i da se nada se da će dres selekcije Srbije ponovo da obuče Nikola Jokić.

“Bogdanović ima želju da igra za reprezentaciju, a koliko znam Jokić je dobar čovjek, dobrica, ali malo se autistično ponaša kada je državni tim u pitanju. Nikola je uspjeh napravio van reprezentacije. Kada je bio u Megi niko ga nije zvao, selektor je bio Đorđević, i on nema tu vrstu obaveze. Ne treba ga previše napadati i svi odnosi sa njim prekinuti. Treba da se izvrši fini pritisak. Jokić treba da shvati da ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen. Mislim da nije dovoljan samo Pešić, potreban je složeniji sistem… U svakom slučaju, Pešić je dobro rešenje u ovoj situaciji”, rekao je Vujošević za Sport Klub i emisiju Sportlight.

Zvanično najbolji igrač najjače lige na svijetu igrao je za Srbiju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, kada su Orlovi osvojili srebrnu medalju. Prije dve godine je as Denvera bio deo selekcije na Mundobasketu u Kini koju je s klupe predvodio Aleksandar Đorđević.