Vučević za Sputnjik o timu Jugoslavije: Bila bi to ozbiljna ekipa (VIDEO)

0
27
Vučević, Foto: John Raoux/AP

Košarkaš Orlando Medžika, Nikola Vučević, rekao je da bi košarkaška reprezentacije Jugoslavije bila ozbiljna ekipa, ali i da to sada nije realno da se desi, te sa igračima sa ovih prostora više razgovara o uticaju koji imaju u na djecu širom Balkana.

Vučević je odgovarao na pitanja novinara pred Ol-star utakmicu u Atlanti, a na konferenciji za medije bio je i novinar Sputnjika.

Na ovogodišnjem meču svih zvezda NBA lige učestvovala su tri košarkaša sa prostora bivše Jugoslavije – Nikola Vučević (Crna Gora), Nikola Jokić (Srbija) i Luka Dončić (Slovenija).

Košarkaši sa Balkana nikada nijesu imali ovakav uticaj u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Jokić i Dončić spadaju među najbolje u ligi, a i Vučević je u tom rangu, pošto je jedan od najboljih centara lige.

Države sa ovih prostora proizvode najtalentovanije igrače svijeta, a nedavno su svi igrali zajedno pod jednom zastavom – Jugoslavije.

Pitali smo Vučevića da li igrači između sebe razgovaraju o tome kako bi bilo da igraju u jednom timu.

“Bila bi to ozbiljna ekipa, ali nije realno da se desi, ono o čemu više pričamo jeste kako je odlično za košarku da igrači sa naših prostora igraju u NBA, koliko je važno da imaju značajne uloge. Jokić i Dončić su kandidati za MVP, ja sam Ol-star, to je i velika motivacija za mlade tamo, da možeš da stigneš do vrha”, rekao je Vučević.

Košarkaš Orlando Medžika ističe da svi oni pokušavaju da predstavljaju svoje države na najbolji mogući način.

“Uvijek mi je drago da se nađemo na ovako velikom takmičenju, velika je to stvar, da dođu do NBA, ipak to nije lako uraditi jer je većina igrača iz Amerike. Veoma smo ponosni i trudimo se da predstavljamo države na najbolji mogući način”, kazao je centar reprezentacije Crne Gore.

Vučević ove sezone na 36 utakmica prosječno bilježi 24,6 poena, 11,6 skokova i 3,7 asistencija, uz 48 odsto šuta iz igre, 41 za tri poena i 86 sa linije za slobodna bacanja.