Vučević: Bulsi jedna od najvećih franšiza u NBA, odrasli smo uz Džordana i Pipena

0
31
Foto: Printscreen

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević ovog proljeća zadužio je opremu legendarnih Čikago Bulsa nakon višegodišnjeg boravka u Orlandu.

Naš as je još kao mali navijao za Bulse, a godinama kasnije ostvario je svoj san.

“Za moju generaciju Bulsi su jedna od najvećih franšiza u NBA ligi – odrasli smo gledajući Majkla Džordana, Skotija Pipena i ostale kako dominiraju ligom. Bili smo veliki fanovi Čikaga, tako da sam veoma uzbuđen što sam ovdje”, kazao je Vučević u intervjuu za “Basketball News”.

Po dolasku u Bulse Vučević se odmah nametnuo kao vođa tima.

“Bila bi velika stvar za ove mlade igrače da uđemo u plej-of nakon nekoliko godina pauze. Bulsi su nekim potezima već poslali poruku ostatku lige da sada želimo da pobjeđujemo. Ali, plasman u plej-of bi bila snažna poruka”, rekao je crnogorski košarkaš.

Vučević je zatim opisao kako je došlo do trejda iz Orlanda u Čikago.

“Bio sam sa sinom. Imao sam slobodan dan kada me je pozvao generalni menadžer i kazao mi da sam trejdovan. Nije to bila neočekivana odluka – redovno su mu obavještavali kako se odvija situacija. Kazali su mi – ‘ideš u Čikago’. Bio sam šokiran, iako sam znao da se to može dogoditi. Dugo sam bio u Orlandu, imao sam posebnu vezu sa franšizom, gradom, navijačima…Prošao sam put od 21-ogodišnjeg momka do 30-ogodišnjeg čovjeka, koji je odrastao, oženio se, ima djecu…Trebalo mi je malo da se prilagodim odluci da sam trejdovan. Posle nekoliko dana uspio sam da se saberem i bilo je dobro. To je dio posla kojim se bavim i ovakve stvari se dešavaju. Znao sam koji su timovi zainteresovani za mene, ali do kraja nijesam znao gdje ću završiti”, rekao je naš košarkaš.

Vučević od dolaska u Čikago prosječno bilježi 26,1 poen, 10,3 skoka i 3,6 asistencija po utakmici.