“Vjerujemo da će se kvalifikacije završiti u našu korist”

0
20
Foto: KSCG

Najbolji crnogorski košarkaši privode kraju pripreme za odlučujuće mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Crveni” će prvi meč igrati u subotu protiv Francuske, a dva dana kasnije i protiv Njemačke.

Računica je jasna. Izabranici Boška Radovića moraju da pobjedi oba rivala i da se nadaju porazu Velike Britanije u makar jednom susretu.

“Znamo ih iz prve utakmice i učinićemo sve da ih pobijedimo. Najbitnije je da budemo fokusirani, da smirimo igru koliko možemo. Oni su atletski mnogo moćni i brzi”, kazao je Nemanja Đurišić koji je prokomentarisao i situaciju u kojoj se nalazimo.

Navijamo da Britanija ne dobije oba meča.

“Svjesni smo da ne zavisi sve od nas, ali ćemo uraditi sve da pobijedimo jednu, pa drugu utakmicu i da pustimo da se stvari odigraju u našu korist”, rekao je Đurišić i dodao.

“Osjećamo pritisak. Napravili smo grešku na tom drugom meču u Francuskoj, gdje smo mogli da riješimo stvari. Sada ćemo pokušati da ispravimo tu grešku”.

Od Džastina Kobsa očekuje se veliki doprinos…

“Optimističan sam. Pokušaćemo da dobijemo oba meča. Šta bude – biće. Cilj je da igramo dobru košarku”, kazao je Kobs i obećao pravi pristup.

“Pokušaću da budem agresivan, da igram za ekipu i napravim razliku na terenu.”

Danilo Nikolić vjeruje u najbolji scenario.

“Daćemo sve od sebe – vjerujemo u prolazak i u pobjedu protiv Francuske. I u prvom meču smo bili blizu protiv njih. Nadam se da ćemo ovoga puta biti bolji i da im nećemo dozvoliti otvorene šuteve kao prošlog puta i skokove u napadu. Vrijeme je da pokažemo da možemo da igramo protiv njih”, poručio je Nikolić.