Utakmica za Helenu

0
52

NVO “Alfa centar” iz Nikšića u saradnji sa Sportskim centrom Nikšić organizuje humanitarnu fudbalsku utakmicu “Srcem za Nataliju”.

U ovoj utakmici učešće će uzeti predstavnici političkih partija, a cilj je da se prikupe neophodna sredstva za liječenje jednogodišnje djevojčice Natalije Ljumović, korisnice Fondacije „Budi human“.

„Kao posljedica nedostatka kiseonika na rođenju, Natalija nema akt gutanja ni sisanja, a hranu uzima isključivo na sondu kroz nos, koju već sada pokušava na sve moguće načine da ukloni, jer joj smeta. Natalija ne ispušta glas jer je u potpunosti afonična. Kako bi se njeno stanje poboljšalo, potrebni su adekvatni ljekovi koji su dostupni u Makedoniji i bez kojih nije moguće doprinijeti poboljšanju Natalijinog trenutnog stanja”, saopšteno je iz pomenute NVO.

Novac će biti doniran od strane učesnika utakmice ili od strane partije direktno uplaćen na račun djevojčice.

“Učešćem predstavnika političkih partija u ovoj humanitarnoj akciji pokazaćemo crnogorskoj javnosti da humanost i empatija brišu sve političke razlike”, poručuju iz NVO.

Utakmica će biti održana u subotu, 23. januara, u sali Sportskog centra sa početkom u 11.45 sati, a zbog epidemiološkog rizika nije dozvoljeno prisustvo publike.