U Premijer ligi 68 odsto fudbalera vakcinisano protiv kovida

0
19
Foto: Skasport.com

Više od 81 odsto fudbalera Premijer lige je primilo bar jednu dozu vakcine protiv korona virusa, dok je 68 odsto njih potpuno vakcinisano, saopštila je danas ta liga.

„Premijer liga može da potvrdi da je 81 odsto igrača primilo najmanje jednu dozu vakcine i da je 68 odsto potpuno vakcinisano. Premijer liga na nedjeljnom nivou prikuplja podatke i nastavlja da radi sa klubovima na podsticanju vakcinacije među igračima i osobljem”, navodi se u saopštenju.

Jedan od najotvorenih zagovornika vakcinacije je trener Liverpula Jirgen Klop koji je one koji odbijaju vakcinaciju uporedio sa pijanim vozačima koji druge izlažu riziku.

Velika Britanija je jedna od zemalja koje su najteže pogođene pandemijom korona virusa, sa više od 138.000 umrlih, ali je i jedna sa najboljom stopom vakcinacije. Po zvaničnim podacima, 79 odsto stanovništva starijeg od 12 godina primilo je obje doze vakcine.

Brza vakcinacija omogućila je vladi da značajno ublaži mjere, pa je tako nova sezona Premijer lige počela sa punim stadionima.