U Futuri stasava budućnost crnogorskog fudbala: Trener Radović dječake izvodi na pravi put!

0
631
Foto: Privatna arhiva

Nekadašnji crnogorski fudbaler Vesko Radović prije više od 15 godina osnovao je školu fudbala Futura u Podgorici sa ciljem da privuče što veći broj djece koja će krenuti stopama svojih fudbalskih idola.

Nekadašnji igrač Budućnosti, Crvene stijene, Bokelja, Timoka, Rada, Sartida i italijanske Ankone definitivno je uspio u tome. Sve veći broj klinaca pohađa pomenutu školu fudbala i odatle nastavlja svoj fudbalski put.

Bogato iskustvo i dugačka karijera podstakli su Radovića da pomogne djeci da pronađu svoj put do fudbalskih zvijezda.

“Motivisalo me to da svoje znanje iz fudbala prenosim na djecu jer uvijek znam da im mogu dosta toga pomoći za neku njihovu dalju afirmaciju. U Futuri treniraju djeca od 5 do 11 godina i izašlo je puno reprezentativaca iz nje. Uz igranje fudbala, uče se i edukuju, a uz to upoznaju i razne zemlje i kulturu istih odlazeći na razne turnire”, kazao je Radović za Indirekt.

Foto: Privatna arhiva

Želja pomenutog fudbalskog radnika da osnuje svoju školu i krene sa treninzima rodila se još davno.

“Dok sam igrao vani, u Italiji, uvijek mi je bilo razmišljanje da napravim svoj balon, svoj klub i da prenesem znanje na mlađe. Klub je počeo sa radom 2006. godine, a 2013. je registrovan u Fudbalskom savezu Crne Gore”.

Foto: Privatna arhiva

Koliko Radović dobro radi sa klincima u svom klubu govore i rezultati.

“Prva selektiranja sam radio u Fudbalskom savezu tadašnje srednje regije. Napomenuću Cmiljanića, Janketića, Kukuličića i ostale koji su 2000. i 2001. godište. Najviše uspjeha bilo je sa 2006. godištem. Od osam turnira po cijeloj bivšoj Jugoslaviji, bilo je šest prvih i dva druga mjesta. Jako dobra generacija gdje sada iz te selekcije ima devet reprezentativaca. U toj selekciji isticao se Prelević, ali i Radević, Tadić, Vukčević, Ćetković, Krivokapić, Skrobanović i Perović”.

Za kraj, trener Radović je imao i jedan savjet za mlade igrače.

“Uvijek je bio veliki skok da mi iz Crne Gore pređemo u beogradske klubove. Mislim da i sada naša djeca treba da preko tih klubova nađu svoj put do fudbalskih zvijezda”, zaključio je vlasnik i trener škole fudbala Futura u razgovoru za naš portal.