Trojica boksera nestala iz kampa sa SP u Beogradu

0
61
Foto: Twitter

U Beogradu je od 24. oktobra do 6. novembra održao Svjetsko prvenstvo u boksu, a tokom tog događaja trojica boksera Konga nestala su iz kampa u prijestonici Srbije.

Informaciju je potvrdio Bokserski savez Konga koji je naglasio da se kao nestali vode od 9. novembra, a o svemu je obaviještena i Svjetska bokserska asocijacija (AIBA).

U pitanju su Lunata Nkosi, Kajala Engulu i Mpembele Nzola. Njih trojica se vode i da su u bekstvu, navodi se u saopštenju, kao i da je o svemu obaviještena srpska policija koja traga za njima, piše agencija “Anadolija”.

Delegacija bokserske reprezentacije Konga trebalo je u nedjelju da se vrati u njihovu prijestonicu Kinšasu, ali su propustili let zbog kovid protokola i kašnjenja urađenih testova na korona virus, tako da je sve pomjereno za utorak. Tada su trebalo da krenu preko Istanbula na put u Kinšasu.

Inače, sva petorica boksera iz Konga nisu zabilježila zapažene rezultate, nisu se domogla borbi za medalje, a Nkosi, Engulu i Nzola su navodno riješili da potraže azil negdje van domovine.