Tako je govorio Balašević: Dajte mi 10.000 Vujoševića i promijeniću ovu zemlju (VIDEO)

0
175
Foto: Kurir/Stefan Stojanović, Zorana Jevtić

Danas je regionom odjeknula tužna vijest da je poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo u 67. godini.

Ovaj sjajni stvaralac bio je i veliki ljubitelj sporta i čest posjetilac sportskih priredbi. Mnogi su ga svojatali, ali kako je sam rekao, navijao je za Vojvodinu. Ipak, sa puno poštovanja sjećaće ga se i Partizanovci i Zvezdaši.

Balašević je na koncertu u beogradskoj areni 2017. godine svoju pjsemu “Boža zvani pub” posvetio legendarnom treneru Partizana Dušku Vujoševiću i tom prilikom rekao:

“Htio sam da vam kažem prije ove pjesme i da je posvetim nekome ko je na koncertu. To je bilo neke 2002. godine, Duško Vujošević koji je trenirao Partizan u ono vrijeme. Mogu da vam kažem da me je malo nervirao. Moguće da je to zbog moje navijačke pripadnosti. Ja sam Vojvodinaš, pa u našim bojama klupskim se boja prije miješa sa jednom drugom bojom nego sa crnom, ali da ne ulazimo u detalje. Mnogo se toga promijenilo. Ja sam lokalac, pa moram da navijam za Vojvodinu, to je za mene pošteno”.

“Ali on je bio onaj pravi Beograđanin, arogantni, bučni, još su sve i pobjeđivali. Onda sam ukapirao jednu stvar. Tipičan Beograđanin, tvrdoglav, samouvjeren, pobjednik. I ono što moram da vam kažem prije nego što otpjevam “Džaba vam novci moji sinovci”… – počeo je Balašević, i prekinut je ovacijama publike. Nakon toga je nastavio.

“Nije Beograđanin Duško Vujošević? Kao što nije i Duško Radović? Momo Kapor… Zoran Radmilović… nije ni on, naći ću jednog. Rajko Mitić? Nije ni on. Kralj Aleksandar? Nije ni on, rodio se na Cetinju. Beograđani imaju tu dobru osobinu da se rode svuda po svijetu i onda dođu u Beograd. Pitaju me koji je izlaz iz ove situacije, dajte mi 10.000 Duška Vujoševića i ja ću spasiti ovu zemlju. Za Duleta, “Džaba vam novci moji sinovci”, završio je svoje izlaganje Balašević i počeo da pjeva pomenuti hit.

Podsjećanja radi, Vujošević je nakon osvajanja jedne od titula sa Partizanom u finalu protiv Crvene zvezde izgovorio taj čuveni stih “Džaba vam novci moji sinovci”.

Treba napomenuti da je Balašević autor i jedne pjesme koja se dugo vremena orila stadionom Zvezde – “Hej čarobnjaci svi su vam đaci”.