Svjetski mediji o Novaku: Dodatno motivisan, pitanje je da li i potpuno spreman

0
36
Foto: Twitter

U centru pažnje svih svjetskih sportskih medija je odluka Suda u Australiji da najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića pusti iz pritvora i vrati Srbinu ulaznu vizu, sedam dana prije početka Australijan opena.

Engleski Bi-Bi-Si u tekstu donosi pitanje da li će devetostruki šampion turnira u Melburnu imati dovoljno vremena da se pripremi za turnir, jer je pet ključnih dana pred takmičenje proveo u izolaciji.

Ipak, napominje se Đokovićeva ogromna motivacija i velika želja da dođe do još jednog Gren slem trofeja, kojim bi pretekao Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Agencija “Rojters” u centar pažnje stavlja podatak da se odmah po puštanju iz pritvora Đoković pojavio na terenima Australijan opena, sa porukom da je spreman za trening.

Ova agencija citira i riječi Novakove majke Dijane sa konferencije za medije u Beogradu. Ona je izjavila da je Novakovo puštanje iz pritvora veća pobjeda od bilo kog trijumfa na gren slem turniru.

Agencija “Asošijeted pres” smatra da je Novak ostvario veliku pobjedu na sudu i citira Novakove riječi da će pokušati da se takmiči na turniru u Melburnu.

U tekstu se podsjeća da Novak ima veliku mentalnu snagu i da bi kroz mečeve na turniru mogao da podiže formu, kojom može da stigne do cilja – rekordne 21. gren slem titule.

Ugledni francuski “Ekip” u tekstu donosi da slučaj još uvijek nije završen, ali da se Đoković odmah po puštanju iz izolacije pojavio u Melburn parku i tako jasno stavio do znanja koje su mu ambicije na ovogodišnjem turniru.

Podsjeća se da je Novak u Melburnu ima veliku podršku srpskih, ali i navijača iz Grčke, pa čak i iz Poljske.

Španska “Marka” prenosi atmosferu iz restorana Novak u Beogradu, gdje su istaknuti neki od Novakovih velikih trofeja i odakle ide njegova najveća podrška.

Nakon što su se domaćim, ali i svjetskim medijima obratili Đokovićevi otac, majka i stric, na red je došao i mlađi brat Đorđe, koji je veoma zadovoljno konstatovao da se Novak već pojavio na treningu.

Španski list se osvrnuo i na izjavu najboljeg španskog tenisera Rafaela Nadala, koji smatra da je sud ispravno postupio kada je Novaku vratio ulaznu vizu.