Sutjeska predstavila novog trenera i sportskog direktora: Zadržati kostur tima, domaći trofeji prioritet

0
144
Foto: FK Sutjeska

Protekle sedmice konstituisana je nova Skupština i Upravni odbor FK Sutjeska-Nikšić.

Za predsjednika Skupštine imenovan je Dejan Ivanović, dok je za Predsjednika UO, a ujedno i predsjednika Kluba izabran dr Marko Mitrović.

Danas je predsjednik Kluba dr Mitrović predstavio i novog šefa stručnog štaba Miliju Savovića, kao i novog Sportskog direktora FK Sutjeska Krsta Koprivicu.

Novi trener Milija Savović kazao je da je najvažnije zadržati kostur tima od prošle sezone.

“Cilj je zadržati kostur tima i za narednu sezonu. Sa većinom njih smo napravili dogovor za sledeću sezonu. Naravno, gledaćemo i da dovedemo pojačanja, da imamo svježu krv u ekipi. Što se tiče priprema, prvih nedjelju dana smo u Nikšiću, a onda je zamišljeno da se ide na Zlatibor. Ipak, to još uvijek nije strogo definisano, pa ćemo o tome tek razgovarati”, kazao je trener Savović.

Foto: FK Sutjeska

Novi sportski direktor nikšićkog kluba Krsto Koprivica kazao je da Sutjeska mora da se bori za domaće trofeje, ali i da traži iskorak u evropskim takmičenjima.

“Velika čast, a u isto vrijeme i obaveza je što sam izabran za sportskog direktora Sutjeske, kluba sa bogatom i uspješnom tradicijom i tima koji je u srcima mnogih Nikšićana, ali koji ima navijača i u cijeloj Crnoj Gori.

Fudbalski klub Sutjeska, kao brend grada, sa novim ljudima na čelu, imaće ambiciju da se bori za domaće trofeje, u prvenstvu i u Kupu, kao i da dostojno predstavlja Crnu Goru na evropskoj sceni. U tom cilju čeka nas ogroman posao, a prvi je da se prelazni rok obavi na što bolji način jer je potrebno osvježenje tima”, kazao je Koprivica.