Stiv Neš: Jasno je da je Nikola Jokić MVP

0
38
Foto: EFE

Legendarni NBA košarkaš Stiv Neš kazao je da je srpski centar Nikola Jokić glavni kandidat za najkorisnijeg igrača lige (MVP).

„Jasno je da je Nikola Jokić MVP ove sezone. On na visokom nivou iz večeri u veče. S kim god da igraju, Jokić čini svoje saigrače boljima. Izgubili su Džamala Mareja zbog povrede, ali zbog Jokića se to nije ni osjetilo. To samo pokazuje koliko je dobar. On voli da dodaje i to je zarazno. Ne samo da ima odlične asistencije već uvijek zna kako da pročita odbranu. On ima ’hokejaške’ asistencije gdje on odlično doda, a posle taj igrač uposli trećeg čovjeka za poen. On omogućava stil igre time što voli da razigrava“, izjavio je Stiv Neš i zatim dodatno pojasnio:

„Argument zbog kojeg mislim da je Jokić zaslužio MVP nagradu je to što je tim ostao na visokom nivou kada se povrijedio Marej, drugi najbolji igrač ekipe. Ima svoj uticaj na svaki aspekt igre – napad i odbranu. Ponaša se kao vođa tima, zaslužan je za košarkašku kulturu u Denveru i oni uspijevaju da prođu kroz teške periode upravo zbog njegove sposobnosti da učini da svi igraju bolje“.

Jokić je prethodne večerio u porazu svog tima od Bruklina postigao 29 poena (10/21 iz igre, 0/5 za tri, 9/9 penali), uz sedam skokova, šest asistencija i pet izgubljenih lopti za 37 minuta na parketu.