Stadioni na kojima će se igrati EP: Od Vemblija do Bakua (FOTO)

0
121
Foto: Twitter

Evropsko fudbalsko prvenstvo počeće 11. juna, a utakmice će se igrati u 11 različitih gradova širom zemalja Starog kontinenta.

Ovom prilikom predstavićemo vam stadione na kome će se igrati utakmice evropske smotre fudbala.

Vembli (London)

Kultni stadion i jedan od simbola fudbalske Engleske sa kapacitetom od 90.000 mjesta. Na njemu će se igrati neke od utakmica grupe D, a upravo će Englezi na tom stadionu igrati utakmice grupne faze.Planirano je da na ovom stadionu budu odigrana polufinala i finale Eura.

Foto: Twitter

Alijanc arena (Minhen)

Dom fudbalera Bajerna iz Minhena, jedan od najmodernijih evropskih stadiona koji ima 75. 000 sjedećih mjesta. Upravo će tu Njemačka reprezentacija igrati svoje utakmice u okviru grupe F.

Foto: Viator.com

Olimpiko (Rim)

Veliki olimpijski stadion u Rimu kapaciteta 72. 698, dom je fudbalera Lacija i Rome i jedan od domaćina EP. Upravo će tu biti i odigrana prva utakmica na Euru i to između Italije i Turske u petak 11. juna.

Foto: Stadiumguide

Olimpijski stadion (Baku)

Azerbejdžan se poslednjih godina itekako ponosi svojim Olimpijskim stadionom u Bakuu. Jedan od najljepših stadiona na tlu Evrope sa kapacitetom od 68. 700 mjesta. Na ovom zdanju igraće se neke od utakmice grupe A.

Foto: Besoccer.com

Gazprom arena (Sankt Peterburg)

Ruski stadionu su poslednjih godina zasijali punim sjajem. Takav je i onaj u Sank Peterburgu gdje igra Zenit. Kapaciteta je 68.134 mjesta i na njemu će se igrati neke od utakmica Grupe B gdje će, naravno, igrati i Rusija.

Foto: Stadiumguide

Puškaš arena (Budimpešta)

Ovaj stadion dobio je ime po slavnom mađarskom fudbaleru Ferencu Puškašu, jednom od najboljih napadača svih vremena. Kapacitet ovog zdanja je 67. 000 mjesta, a upravo će tu Mađari igrati svioje mečeve grupne faze.

Foto: Dynamic Tours

La Kartuha (Sevilja)

Španci će imati priliku da svoju reprezenatcaiju gledaju na stadionu La Kartuha u Sevilji, zdanju koje prima tačno 60. 000 navijača. Ovo je jedan od najmodernijih i najakustičnijih stadiona u Španiji.

Foto: Besoccer

Nacionalni stadion (Bukurešt)

Ponos rumunske stadionske infrastrukture je upravo ovo zdanje u Bukureštu koje prima 55. 600 gledalaca. Rumuni se nijesu kvalifikovali na Euro, ali će tu biti odigrane neke od utakmica iz grupe C.

Foto: Stadiumguide

Johan Krojf arena (Amsterdam)

Ovaj legendarni stadion decenijama je dom holandskog velikana Ajaksa, a na njemu će se igrati neke utakmice grupe C gdje je domaćin Holandija. Stadion prima 54. 990 navijača.

Foto: Twitter

Hemden park (Glazgov)

Na ovom legendarnom stadionu svioje utakmice igra Škotska, tako će biti i u okviru ove grupne faze. Hemden park je savremen stadion sa kapacitetom od 52. 063 mjesta.

Foto: Getty Images

Parken stadion (Kopenhagen)

Stadion sa najmanjim kapacitetom od svih koji su domaćini Eura – 38. 065 mjesta. Svoje utakmice ovdje će u grupnoj fazi, naravno, kao domaćin igrati Danska.

Foto: Toa.eu