Šta čeka “Sokole” protiv Letonije: Skromna reprezentacija bez zvučnih imena

0
39
Foto: UEFA.com

Utakmicama prvog kola danas će početi kvalifikacije za odlazak na Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru koje se igra krajem 2022. godine.

Reprezentacija Crne Gore već večeras će početi svoj put ka Kataru sa novim selektorom Miodragom Radulovićem, a prvi rival naše selekcije biće Letonija.

Reklo bi se da bi gostovanje ovoj reprezentaciji moglo biti jako poželjno na samom startu kvalifikacija. Radi se o selekciji skromnih igračkih kapaciteta i bez zvučnih imena, ali svakako da “Sokoli” u ovaj meč moraju ući sa visokom dozom opreza jer svaka selekcija kvalifikacije započinje jako motivisano.

Kada se baci pogled na imena koja brane boje Letonije vidi se da su to igrači mahom iz osrednjih evropskih ekipa, pa da pogledamo:

Golmani: Pavels Šteinbors (Jagielonija), Roberts Ozols (Riga FC), Krišjanis Zviedris (FK Liepaja).

Odbrana:  Vitalijs Maksimenko (NK Olimpija Ljubljana), Kaspars Dubra (FC Aleksandrija), Aleksandrs Solovjovs (RFS), Igors Tarasovs (Etnikos), Roberts Savalnijeks (RFS), Marcis Ošs (Lugano), Raivis Andris Jurkovskis (Dandalk), Antonijs Černomordijs (Riga FC), Vladislavs Fjodorovs (Riga FC).

Sredina terena: Arturs Zjuzins (RFS), Janis Ikaunijeks (KuPS), Vladimirs Kamešs (Riga FC), Andrejs Ciganiks (Zorja), Kristers Tobers (Lehija Gdanjsk), Martinš Kigurs (Liepaja), Krišs Karklinš (Liepaja), Eduards Emsis (Noa), Alvis Jaunzems (Valmijera) i Daniels Ontužans (Bajern Minhen II).

Napad: Aleksejs Saveljevs (Mantova 1911 S.S.D), Davis Ikaunijeks (Liepaja), Vladislavs Gutkovskis (Rakuv Čenstohova), Roberts Uldrikis (Sion) i Raimonds Krollis (Valmijera FC).

Treba napomenuti da je selektor Letonije Dainis Kazakevičs, stručnjak rođen 1981. godine sa ne velikim trenerskim iskustvom. On je vodio letonski klub Jeglavu u dva navrata, a bio je i selektor mlade reprezentacije te zemlje.

Letonska selekcija svoje mečeve igra u glavnom gradu Rigi i to na stadionu Skonto, istoimenog kluba.

Večerašnji duel igra se od 20 sati i 45 minuta, a u našoj grupi sastaju se još Gibraltar – Norveška i Turska – Holandija.