Sportisti u reklamama: Savićević, Prosinečki, Đoković… (VIDEO)

0
37
Foto: Printscreen

Sportisti su oduvijek privlačili veliku pažnju u javnosti, narod ih je prepoznavao na ulici i često su za određenu populaciju predstavljali heroje nekog vremena.

Zbog toga su mnoge svjetski poznate kompanije željele da na pravi način iskoriste njihovu popularnost i svoje proizvode predstave i popularizuju kroz ekonosmko propagandne poruke (reklame) u kojima su glavni akteri bili upravo poznati sportisti.

Mi ćemo se prisjetiti nekih od tih reklama koje su vezane za ovdašnje podneblje, a u njima su se našli sportsiti iz naše zemlje i regiona. Pa, da krenemo:

Dejan Savićević – Legendarni crnogorski fudbaler bio je glavni akter reklame za Nikšićko pivo koja je bila veoma popularna sa kraja devedestih godina prošlog vijeka i na početku novog, 21. vijeka.

Robert Prosinečki – Bivši as Crvene zvezde, reprezentacije Jugoslavije i Hrvatske, početkom devedesetih snimio je reklamu za zrenjaninsku fabriku čarapa “Udarnik”.

Novak Đoković – Najbolji teniser planete i jedan od najbolji sportista ikada snimio je mnoštvo reklama što za inostrane, što za ovdašnje kompanije, a jedna od najzanimljivijih svakako je ona snimljena za hrvatsku IDEU.

Aleksandar Saša Đorđević – Košarkaška legenda, bivši as Partizana i reprezentacije Jugoslavije takođe je bio akter mnogih reklama, ali, svakako, jedna od najzanimljivijih je ona za “Uniqa” osiguranje.

Dražen Dalipagić, Vlade Divac – Košarkaški asovi bili su akteri sjajne reklame za Atlas pivo koja je bila veoma popularna.