Spaleti odbio pružiti ruku rivalu nakon poraza

0
16
Foto: Screenshot

Trener Napolija Lućano Spaleti nije želio pružiti ruku rivalu s klupe Spartaka Rui Vitoriji nakon pobjede ruskog tima rezultatom 2:1.

Spartak je na svom terenu slavio rezultatom 2:1 protiv Napolija i tako napravio veliku gužvu u grupi C Lige Evrope, a nakon meča dogodila se interesantna scena.

Rui Vitoria je prišao Lućianu Spaletiju i pružio mu ruku. Za to vrijeme iskusni italijanski stručnjak je samo odmahnuo rukama i odlučio da se ne želi rukovati sa rivalom.

Taj potez ostavio je u nevjerici Vitoriju. Portugalac nije mogao vjerovati da nije dobio ruku od kolege sa suprotne strane.

„Zašto se nijesam rukovao? Zato što me nije pozdravio prije utakmice. Kada vidite goste, treba da ih pozdravite odmah, a ne na kraju utakmice, poslije poraza. Bili smo udaljeni deset metara, nije me pozdravio. U takvim situacijama uvijek odem do protivničkog trenera i stisnem mu ruku”, rekao je Spaleti.

Nakon pobjede Spartaka nad Napolijem stanje u grupi C je veoma komplikovano. Četiri kluba na tabeli razdvajaju samo dva boda, a danas se sastaju Lester i Legija.

Izvor: Klix.ba