Spaić bez finala u bacanju kugle

0
24
Foto: POK

Crnogorski atletičar Miloš Spaić nije uspio da se plasira u finale u bacanju kugle na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

On je u kategoriji F 11 (osobe bez vida) kvalifikacije završio na desetom mjestu hicem od deset metara i 99 centimetara.

To je njegov najbolji rezultat ove sezone.

Spaić je u kvalifikacijama imao još jedan ispravan hitac – deset metara i jedan centimetar, dok je u drugoj seriji prestupio.

Za plasman u finale i medalje borilo se 11 takmičara.

Spaić je, nakon takmičenja, kazao da je nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju za njega bilo veliko iskustvo i da je imao čast da se takmiči sa najboljim bacačima svijeta.

“Finale je izostalo, ali realno je da su ti ljudi bili mnogo bočlji od mene. Ostvario sam najbolji rezultat ove sezone, ali je on lošiji od hitaca koje sam bacao na treninzima. Malo je i trema odradila svoje, ipak su to moje prve Paraolimpijski igre”, rekao je Spaić agenciji MINA.

On je najavio da će u saradnji sa trenirima nastup u Tokiju iskoristiti za analizu, kako bi u novom ciklusu popravio ono što nije valjalo.

“Želim da radim na sebi, u sportskom i ljudskom smislu. Do sljedećih Igara i velikih takmičenja to će biti bolje. Daću sve od sebe. Kao što uvijek kažemo idemo dalje”, rekao je Spaić.

Zlatnu medalju osvojio je Iranac Mahdi Olad, hicem od 14,43 metra.

Srebrni je bio Brazilac Alehandro Rodrigo da Silva (13,89), a bronzani Italijan Onei Tapia (13,60).

Hrvat Miljenko Vučić nastup je završio kao četvrtoplasirani sa rezultatom 13 metara i 17 centimetara.

Bez finala u bacanju kugle ostala je i Marijana Goranović u kategoriji F 41 (osobe niskog rasta), koja je u petak bila deseta u kvalifikacijama hicem od šest metara i 35 centimetara.

Goranović će ponovo na bacalište 1. septembra, kada je na programu takmičenje u bacanju diska.