“Sokoli” večeras u Oslu

0
18
Foto: FSCG.me

Pobjeda nad Gibraltarom sada je prošlost, meč sa Norveškom 11. oktobra je jedino što u ovom trenutku zanima ,,hrabre sokole“.

Juče su trenirali u andaluzijskom ljetovalištu Estepona, odakle jutros kreću prema Oslu.

U glavnom gradu Norveške tražiće se pobjeda, ali u meč se ne smije ući pod pritiskom, poručuje kapiten Stevan Jovetić.

  • “Mislim da treba rasterećeno da uđemo u meč, jer, ukoliko budemo ušli sa moranjem i imperativom pobjede, mogao bi da bude samo kontraefekat. Moramo da budemo mirni i da tražimo rezultat, ali naravno, ne glavom bez obzira”, kaže napadač Crne Gore.

Trijumf nad Gibraltarom, uz remi Turske i Norveške, malo je poboljšao poziciju naše selekcije u grupi G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

  • “Iskreno, nijesmo baš u sjajnoj poziciji, ali pobijedili smo Gibraltar i sada je mnogo bolja situacija. U igri smo, ali ima još dosta do kraja, idemo utakmicu po utakmicu. Vidjećemo, smatra Jovetić, koji je propustio duel u petak veče. Bio sam na klupi, trebalo je da igram, ali bilo je sve kako treba što se rezultata tiče i nije bilo potrebe da ulazim, jer stvarno teren je bio loš”, kazao je kapiten.

Iza njega je period oporavka od povrede.

  • “Super se osjećam, trenirao sam posljednje dvije-tri nedjelje i igrao za Hertu, tako da je sve super”, dodao je Jovetić.

Stub odbrane Crne Gore u meču sa Norveškom biće Igor Vujačić, koji je zadovoljan nakon upisana tri boda protiv Gibraltara.

  • “Zadovoljni smo. Ušli smo maksimalno fokusirani u meč. Znali smo da će nam biti puno lakše ako postignemo brzi gol. To smo i uradili. Poveli smo u sedmom minutu, pred pauzu povisili na 2:0, a u nastavku smo i treći put zatresli mrežu. Zasluženo smo slavili i okrenuli se narednom protivniku. Idemo u Norvešku sa velikim ambicijama”, istakao je Vujačić.

“Sokole” u ponedjeljak veče očekuje potpuno drugačija utakmica.

  • “Sve će biti drugačije. I zbog terena, a i zbog kvaliteta rivala. Za nas je važno da smo u igri. Vjerujemo do kraja. Spremni smo i borićemo se u Oslu”, dodao je defanzivac Partizana.

I ovog puta dosta je problema sa izostancima – od ranije nema Stefana Savića, zatim se povrijedio Marko Simić, a pod znakom pitanja je i Stefan Mugoša.

  • “Nijesmo kompletni, ali ko god izađe na teren, daće maksimum. Vidjeli smo i u Podgorici da imamo za čim da žalimo. Igrali smo dobro u tom meču, a oni su pobijedili. Falilo je sreće, ali nadam se daće biti uz nas u Oslu. Znamo što nas očekuje. Biće neizvjesno do kraja. Pobjeda bi nam mnogo značila pred odlučujuće utakmice sa Holandijom i Turskom narednog mjeseca”, rekao je Vujačić.