“Sokoli” čekaju Letoniju, pobjeda jedini cilj

0
18
Foto: FSCG.me

“Hrabri sokoli“ večeras igraju šesti meč u grupi G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Pred svojim navijačima, fudbaleri Crne Gore dočekaže Letoniju, rivala kojeg su na startu ovog ciklusa savladali sa 2:1. I sada je cilj pobjeda, koja bi “sokole“ zadržala u vrhu tabele.

  • “Tri boda su ključ da nastavimo da se borimo za baraž. Do kraja kvalifikacija će biti iznenađanja, a nama je fokus na sjutrašnjoj utakmici. Želimo da do kraja budemo u igri za baraž. To nam je cilj”, kazao je juče selektor Miodrag Radulović na konferenciji za novinare.

Iza ,,sokola“ su dva veoma teška gostovanja, Turskoj i Holandiji. Bod u Istanbulu i poraz u Ajdhovenu uvod su u duel sa Letonijom.

  • “Imali smo cilj i plan za septembar, koji je najteži dio ciklusa. Plan nam je bio da odigramo dostojno protiv dva favorita za osvajanje prvog mjesta u grupi i da pokušamo da uzmemo bod. Zahvaljujući igračima, požrtvovanju, agilnosti, disciplini, to smo uspjeli da uradimo u Turskoj. U Holandiji je bila jedna dobra predstava, međutim, svjesno smo tu odmarali neke igrače bazirajući se na sjutrašnji meč”, objasnio je Radulović.

Sjutrašnja utakmica biće treća za našu selekciju u posljednjih sedam dana. Ipak, Radulović se nada da će igrači biti svježi.

  • “Pokušali smo da sačuvamo svježinu, zbog toga smo i pravili neke rane izmjene protiv Holandije. Sada imamo šest novih igrača i vjerujem da ćemo biti svježi”, zaključio je Radulović.

Večerašnji meč na Gradskom stadionu počeće u 20:45 časova. Sudiće ga tim iz Njemačke, koji predvodi Hams Ozmers. Asistiraće mu Mark Borš i Robert Kemptner, dok će u ulozi četvrtog sudije biti Robert Šreder. Glavni sudija u VAR sobi biće Feliks Cvajer, uz asistenciju Roberta Vesela.