SO Nikšić odlučuje o stambenom pitanju atletičarke Slađane Pejović

0
35
Foto: Facebook

Na narednoj sjednici Skupštine Opštine Nikšić, zakazanoj za 23. decembar, između ostalog, biće stavljeno na glasanje donošenje odluke o obezbjeđenju sredstava za rješavanje stambenog pitanja atletičarke Slađane Pejović.

Najuspješnijoj srednje i dugoprugašici u istoriji Crne Gore, ukoliko odluka bude usvojena od strane odbornika, obezbijediće se Budžetom opštine Nikšić za 2022. godinu maksimalno 30.000 eura u navedenu svrhu.

Kako se navodi u obrazloženju razloga za donošenje odluke, Uprava za sport i mlade Crne Gore obratila se predsjedniku opštine Nikšić zahtjevom broj 02-031-342 od 29.01.2021.godine za rješavanje stambenog pitanja atletičarke Slađane Pejović.

“U zahtjevu se navodi da je Slađana Pejović istaknuta crnogorska sportiskinja koja je ostvarila brojne sportske uspjehe u atletici, da je dvostruka učesnica Olimpijskih igara 2012.godine u Londonu i 2016.godine u Riu, kao i višestruka prvakinja igara malih zemalja Evrope na 5 km i 10 km i pobjednica više Podgoričkih maratona. Iako se radi o vrhunskoj sportiskinji, ista nema riješeno stambeno pitanje, a već duži niz godina kao samohrana majka živi u privatnom smjestaju, za koje potrebe Opština Nikšić, do rješavanja ovog pitanja, plaća imenovanoj mjesečnu nadoknadu za stanarinu u iznosu od 150,00 €.

Kod činjenice da se radi o istaknutoj sportiskinji, koja svojim ostvarenim rezultatima uspješno promovišе Nikšić i Crnu Goru širom svijeta, a sama nije u mogućnosti da riješi stambeno pitanje, pristupilo se izradi ove odluke. Na ovu obavezu Opštine upućuje i član 27 stav 1 tačka 13 Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni list CG“ br. 2/18 i 34/19) koji propisuje da opština stvara uslove za razvoj i unapređenje sporta djece, omladine i građana.

Sredstva u iznosu do 30.000,00 € za rješavanje stambenog pitanja Slađane Pejović obezbijediće se iz Budžeta opštine Nikšić za 2022.godinu.

Kako je u interesu svakog grada da u njemu žive vrhunski sportisti, a obaveza opštine da im obezbijedi uslove za bavljenje sportom, predlažemo da Skupština opštine Nikšić usvoji ovaj Predlog odluke о obezbjeđenju sredstava za rješavanje stambenog pitanja Slađane Pejović”, navodi se u obrazloženju, prenosi portal Onogošt.