“Šljaka je sada Đokovićeva podloga, možda je Mars sledeći”

0
26
Foto: REUTERS/Benoit Tessier

Rolan Garos i titula Novaka Đokovića na šljaci u Parizu i dalje je jedna od glavnih tema u svijetu sporta.

Srpski as je u finalu nadigrao Stefanosa Cicipasa iako je gubio sa 2:0.

“Kada se slegla prašina Rolan Garosa na stadionu ‘Filip Šatrije’, tragovi na majici Stefanosa Cicipasa bili su takvi da ste mogli da se zakunete da se finale Frenč opena igralo na Marsu. Svakako, tenis koji je viđen u nedjeljnom finalu bio je na momente van ovog svijeta, a napori Cicipasa i šampiona Novaka Đokovića, nadljudski”, tim riječima počinje komentar u listu “Independent”.

I kolumnista ovog lista, Aleks Patl, smatra da je pobjeda Novaka u polufinalu nad Rafaelom Nadalom, bila nešto posebno.

“Taj polufinalni meč, u kom je Nadal tek treći put poražen na Rolan Garosu (od toga mu je Đoković nanio dva), bio je jedan od najsjajnijih teniskih mečeva ikad odigranih, prikazujući nekoliko najimpresivnijih setova ikad odigranih”.

Na kraju teksta ističe se da bi ovaj trijumf mogao da ima istorijski značaj.

“Posle jednog istorijskog trijumfa, Novak je ostvario i drugi. Ova, 19. Gren slem titula približava ga na samo jednu od Federera i Nadala na vrhu vječne liste. Ono što bi moglo da bude najvažnije je da je Srbin dao dokaz da Nadal ne može više da se osloni na dominaciju na Rolan Garosu, kako bi bio ispred svojih rivala. Šljaka je sada Đokovićeva podloga. Možda je Mars sledeći”, zaključuje se u komentaru britanskog dnevnika.