Slađana Pejović: Hvala Ministarstvu, kolegama sportistima i klubovima koji su odmah reagovali kada sam iznijela svoj problem

0
320
Foto: Privatna arhiva

Crnogorska atletičarka Slađana Pejović obratila se javnosti nakon što je dobila podršku od Ministarstva kulture, prosvjete nauke i sporta zbog problema koje je iznijela prije par dana u javnosti.

Pejović se suočila sa ozbiljnim problemom nakon što joj je dijagnostikovan virus pod imenom Citomegalovirus, ali i Epštajn Barov virus.

Njeno saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Da se u nevolji uvijek pokažu pravi prijatelji, lično sam se uvjerila proteklih dana nakon što sam u izjavi za medije iznijela svoj zdravstveni problem zbog kojeg sam morala da na neko vrijeme obustavim treninge i odlazak na takmičenja. Tim povodom danas sam imala prijem u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta. Ali, dozvolite da idem redom.

Od trenutka kada sam saopštila da mi je neophodna terapija u Institutu „Dr Simo Milošević“ i da očekujem brz odgovor od Atletskog saveza CG. Uslijedila je munjevita reakcija od strane mojih kolega sportista, kao i Ministarstva prosvjete, nauke kulture i sporta. Ogromna podrška i ponude za pomoć koji su pristizali od naših aktivnih i bivših sportisti iz zemlje i inostranstva, ostavljaju me bez riječi koje bi mogle da iskažu ono što osjećam i što će trajno biti ustisnuto u moje pamćenje.

Zahvaljujući kolegama iz Atletskog kluba „Nikšić“, koji su stalno uz mene, interesovanju i dobronamjernom izvještavanju sportskih novinara, cijela stvar je dovedena do pozitivnog raspleta. Vijest o mom problemu je našla odjek u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta. Na preporuku ministarke prof. dr Vesne Bratić danas sam imala prijem kod državnog sekretara gospodina Miroslava Anđelića iz pomenutog ministarstva koje je na sebe preuzelo troškove terapeutskog tretmana koji će me vratiti u sportski život.

Uz riječi zahvalnosti ministarki Bratić i državnom sekretaru Anđeliću, moram da istaknem da za svakog sportistu ova institucionalna podrška, uz onu ličnu, kolegijalnu i prijateljsku, uliva veliku sigurnost i daje podstrek za nove podvige.

Koristim ovu priliku da naglasim da pripadam svojoj porodici, sportu i sportskoj zajednici koja dostojanstveno reprezentuje sredinu iz koje neposredno potiče i svoju zemlju. Ukoliko neko prepozna svoj izostanak u lancu klubski kolektiv-sportski izvještači-sportska zajednica-Ministarstvo, to je njegov, ali i ne samo njegov lični problem. Institucije su iznad pojedinaca i njihovih ličnih i profesionalnih manjkavosti”.