Škola fudbala Bernabeu – djeca se uče lijepom vaspitanju i zdravim navikama

0
277
Foto: Bernabeu/Facebook

Kada nosite ime Bernabeu, onda se podrazumijeva da su vaša djela velika i da, baš kao i zdanje stadiona Real Madrida “Santjago Bernabeu”, izgledate bolje i glamuroznije u odnosu na konkurenciju.

Upravo takva je i škola fudbala Bernabeu iz Podgorice. To nije samo škola fudbala, to je i škola života, lijepog vaspitanja i lijepih životnih navika.

Bernabeu je osnovan 2011. godine i namijenjen je djeci uzrasta od pet do 12 godina. Ova škola se nalazi kod katoličke crkve na Starom Aerodromu i kod Kalezića na Zabjelu gdje imaju izvanredne uslove i terene sa vještačkom travom. Sa djecom rade edukovani treneri sa dugogodišnjim iskustvom koji posjeduju UEFA licence.

Škola fudbala Bernabeu je učesnik “Đetić lige” koju organizuje Fudbalski Savez Crne Gore. Učesnici su brojnih domaćih i međunarodnih turnira na kojima uspješno prezentuju svoj klub i državu. Takođe, Bernabeu organizuje ljetnje kampove za svoje članove.

Cilj škole je socijalizacija djece uz pedagoški pristup i učenje osnovnih fudbalskih koraka kroz najsavremenije metode namijenjene djeci tog uzrasta. Djeca se ne uče samo pukim fudbalskim vještinama, već se sa njima radi na drugačiji način, propagirajući zdrav način života, drugarstvo i prijateljstvo.

Škola fudbala Bernabeu je slijedeći svoja programska načela, izrazito posvećena tome da fudbal kao sportsku granu afirmiše, ne kao stil života, već kao moćno sredstvo za zdrav fizički i psihički razvoj svakog pojedinca kao nositelja zdrave i održive budućnosti.

Zbog toga su u podgoričkom klubu i prezentovali svoje ciljeve sa kojima se mogu upoznati djeca i roditelji i koji se izvršavaju u toku sticanja fudbalskih vještina.

Ciljevi kluba su:

Da djecu, osim sticanja radnih i životnih navika, nauče i osnovnim elementima fudbalske igre:

Jednaku pažnju klub posvete kako vaspitanju, tako i formiranju sportskog duha kod djece;

Podstiču druženje uz razvijanje kolektivnog i takmičarskog duha;

Razvijaju kod djece osjećaj zajedništva i pripadanja grupi u kojoj su svi dobrodošli bez obzira na talenat i ostale individualne različitosti;

Usmjerenjem pedagoškog rada na djecu koja su naše najveće blago, prenose sportska znanja i vještine svim zainteresiovanim pojedincima ;

Učine da se djeca osjećaju što ugodnije, da trening završavaju sa osmjehom na licima i da sa posebnim entuzijazmom isčekuju sledeći trening;

Da nauče djecu da upravljaju na pravi način svojim emocijama kako u trenucima pobjede, tako i poraza;

Da formiraju različite kategorije fudbalera gdje će se kroz njihov sportski i edukativni razvoj pratiti koliko su sposobni da se afirmišu u vrhunske sportiste.

Kada se sagledaju svi ovi ciljevi i ono što klub ostvaruje, roditeljima je, a i njihovoj djeci, izbor je jednostavan – škola fudbala Bernabeu!