Sjutra međunarodni karate Kup šampiona

0
10
Foto: WKF

Tradicionalni međunarodni karate turnir, Kup šampiona biće održan sjutra u dvorani Morača, saopštio je organizator takmičenja, podgorički karate klub Omladinac.

Navodi se da je do danas potvrđen dolazak, osim crnogorskih, klubova iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Albanije, Makedonije i Kosova.

Najavljeno je i učešće osvajača medalja sa najvećih svjetskih i evropskih takmičenja, u svim starosnim kategorijama.

Turnir će okupiti karatiste u svim starosnim kategorijama, u borbama i katama, pojedinačno i ekipno, a takmičenje će biti održano na sedam tatamija.

Predviđeno je da u ženskoj konkurenciji bude održano takmičenje u open kategoriji, u kojoj će tri najuspješnije biti novčano nagrađene sa 300, 200 i 100 EUR.

Kup šampiona je četvrti turnir koji podgorički klub organizuje, nakon što je prvi organizovan 2008. povodom 35 godina postojanja kluba. Najbolje karatiste regiona ugostio je i deset godina kasnije, povodom jubileja – 45 godina postojanja, kao i 2019. godine.

Najavljeno je da će klub pobjednik dobiti novčanu nagradu od 500, drugoplasiranom će pripasti 300, a trećeplasiranom klubu 200 EUR.

Najuspješniji klub dobiće i vrjednosni vaučer od 500 EUR od turističke agencije Skaut iz Skoplja, koji se može iskoristiti u njenim smještajnim kapacitetima u Sutomoru naredne sezone.

Drugoplasirani dobiće vaučer na 300, a trećeplasirani od 200 EUR.

Najavljeno je da će karatisti Omladinca nastupiti u svim uzrasnim kategorijama, u borbama i katama, ali da se njihov rezultat, kao domaćinu, neće bodovati za rang listu.

Takmičenje će početi u deset, dok je svečano otvaranje predviđeno za 13 sati.