Sin NBA legende u zatvoru zbog pokušaja ubistva

0
30
Foto: Twitter

Sin legendarnog NBA košarkaša Karima Abdula-Džabara osuđen je na šest mjeseci zatvora jer je kmšiju iz Kalifornije izbo lovačkim nožem.

Adam Abdul Džabar (29) osuđen je u utorak nakon što se izjasnio krivim po tri tačke za napad smrtonosnim oružjem i jednoj tački za nošenje bodeža, uz uvećanu kaznu za nanošenje teških tjelesnih povreda, naveli su iz kancelarije okružnog tužitelja okruga Oranž.

Abdul-Džabar je prihvatio sporazum o priznanju krivice predložen od sudije okruga Oranž. Kazna čeka na ovjeru do 7. januara kako bi Abdul-Džabar mogao podnijeti zahtjev za kućni pritvor umjesto zatvorskog, saopšteno je iz kancelarije tužitelja.

Abdul-Džabar i njegov komšija iz San Klementea dijele prilaz. Abdul-Džabar je 9. juna prošle godine nekoliko puta izbo nožem 60-godišnjeg komšiju nakon što ga je muškarac optužio da nije ispraznio kante za smeće Abdul-Džabarovog starijeg cimera, rekli su tužitelji.

Šezdesetogodišnjak je izboden nožem u potiljak, zadobio je frakturu lobanje i umalo je umro od gubitka krvi nakon što se srušio ispred sobe za hitne slučajeva, rekli su tužitelji.