Simon odrastao sa reketom, sada broji trofeje

0
301
Foto: Privatna arhiva

Ime je dobio po bivšem igraču Partizana, Simonu Vukčeviću, pa osim što će nastaviti porodičnu tradiciju i navijati za beogradske crno-bijele, kao da je bilo već tada predodređeno da će biti i sportista. To se dalo naslutiti kada je Nikšićanin Simon Knežević imao svega tri godine, pa je od roditelja za četvrti rođendan dobio teniski reket od kojeg se više nije odvajao.

Od tada je sakupio preko 80 trofeja i 30 medalja, državni prvak je već treću godinu zaredom, član je reprezentacije i ima sedam evropskih titular, a 2020. godinu je završio na prvom mjestu evropske masters liste za juniore.

Za naš portal Simon priča kako je krenula njegova veoma uspješna teniska avantura.

“Moj prvi meč što sam odgledao je Nadal – Federer u Australiji 2009 godine. Posle toga je sve počelo, škola tenisa pod Trebjesom, kao i godinu dana kasnije individualna saradnja sa mojim trenerom Srđanom Milunovićem, koja i dan danas traje. Od ove godine ostvario sam saradnju i sa kondicionim trenerom Ivanom Vuletićem, koji mi je takođe pomogao da ostvarim sve ove uspjehe”, ističe mladi Nikšićanin.

Ljubav prema ovom sportu, talenat, kao i sav dosadašnji rad i trud svoju krunu doživjeli su u godini kada su sportisti širom planete ispaštali zbog korona virusa, ali Simonu to nije smetalo da osvoji svoje prve evropske trofeje. Jedan u singlu, a drugi u dublu.

“Dvije nedelje kasnije osvojio sam drugu evropsku duplu krunu, trofej u singlu i dublu u Podgorici. Nakon toga, igrao sam dva međunarodna turnira druge kategorije u Srbiji, stigao sam do dva polufinala u singlu i dva finala u dublu. U novembru sam igrao turnir druge kategorije u Istanbulu, nakon pet pobjeda u jakim mečevima, poražen sam u finalu singla, dok sam dubl osvojio u paru sa Zoranom Ludoškim iz Srbije. Godinu sam završio titulom na domaćoj sceni, pobjedom na mastersu u Baru”, zaključuje podugo nabrajanje mladi teniser.

Simon ne zanemaruje ni školske obaveze, gdje je besprekoran, pa se i đačkim klupama osvajaju “vineri”, a kada su ambicije u pitanju reklo bi se da čvrsto stoji na nogama kao kada čeka servis protivnika, spreman da odgovori svakom izazovu.

“Želio bih da uđem u 200 najboljih igrača ITF liste do 18 godina, iako jos nisam napunio 16. Takođe planiram da provedem mjesec dana u Istanbulskoj akademiji i iskoristim nagradu koju sam dobio uspjehom na njihovom turniru”, zaključuje priču za portal Indirekt Simon Knežević.