Selektorka Škerović: Sudbinu čvrsto držimo u svojim rukama

0
28
Foto: FIBA

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore Jelena Škerović kazala je da njene izabranice imaju jasan cilj da izbore plasman na Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je na startu kvalifikacija poražena od Švedske sa 68:55, a zatim je u drugom FIBA prozoru pobedila Izrael sa 73:66.

Sada “Crvene” očekuje turnir u Podgorici od 4. februara, a Crna Gora će igrati protiv Švedske i Izraela.

“Zadovoljna sam formom košarkašice koje su na pripremama, jer imaju značajne uloge u svojim timovima, jer su silno motivisane i odlučne u namjeri da se bore do poslednjeg atoma snage kako bi stigle do Evropskog prvenstva. Ono što nas raduje iz dubine duše je činjenica da sudbinu čvrsto držimo u svojim rukama. Pobjede nad Švedskom i Izraelom nas sigurno vode na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Mnogo će nam nedostajati navijači, jer bi uz vjetar u leđa sa tribina, lakše stigle do cilja, ali znamo da su ljubitelji košarke uz nas, igramo na našem parketu i vjerujem da ćemo uspjeti da obraduje sve zaljubljenike u magičnu igru pod obručima, ponovnim plasmanom na Evropsko prvenstvo”, kazala je selektorka Škerović.

Crnogorske košarkašice su od 2011. godine redovne učesnice šampionata Starog kontinenta.