Savićević: Da li neko stvarno misli da Zvezda može da ode u Split, ili da Hajduk dođe u Beograd?

0
97
Foto: FSCG.me

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević kazao je da osnivanje regionalne fudbalske lige nije realno.

Legendarni fudbaler nije optimista kada je u pitanju ideja da se osnuje takva liga u kojoj bi igrali klubovi sa prostora bivše Jugoslavije.

“Vidite da su vremena jako turbulentna, i poslije toliko godina – strasti se i dalje nijesu smirile sa sve tri strane. Malo krene na bolje, ali brzo počne da se priča o nekom odvajanju, pa nastane velika tenzija. Da li neko zaista misli da Crvena zvezda može da ode u Split i da odigra utakmicu ili Hajduk da dođe u Beograd pred publikom?”, rekao je Savićević u razgovoru za Meridiansport i dodao:

“Fudbal je fudbal. Lakše je kontrolisati dvije ili tri hiljade ljudi, nego 20 ili 30 hiljada. Pa, nema te policije koja bi to mogla da kanališe i reguliše. A, igrati bez publike – nema draži”.

Savićević je obrazložio da bi se vrlo teško našli termini za odigravanje utakmica u takvoj ligi.

“Imamo domaća prvenstva, ne možemo da igramo ni tokom decembra, ni januara, ni februara, malo je termina. Širi se Liga šampiona, pravi se UEFA Liga 2, kada da igramo to prvenstvo, šta ćemo sa domaćim šampionatima. Budućnost i Vardar recimo nikada ne bi izašli u Evropu iz te lige. Teško bi tako neke ekipe uspjele pored “velike četvorke”, rekao je Savićević.