Šarić: Idemo korak po korak

0
23
Šarić, Foto: Pvportal.me

Fudbalski klub Rudar postao je hit Prve Telekom crnogorske lige.

Pljevljaci su vezali sedam pobjeda u nastavku sezone i praktično iz ambisa došli u situaciju da se bore za evropsku scenu.

U najtežem trenutku, klub je preuzeo Duško Šarić, kada je Rudar ”tražio pomoć da bi odigrao meč sa Sutjeskom i kada je pomoć stigla iz Podgorice”.

Novac za organizaciju tog meča je, podsjećamo, uplatio Glavni grad…

– U posljednje tri utakmice prvog dijela sezone pomogao sam koliko sam mogao i uslijedile su tri pobjede. Nakon toga nisam mogao da odustanem i organizovao sam grupu ljudi koja, kao i ja, radi volonterski u klubu u koji sam uložio mnogo, ne samo novca, već cijelog sebe. Ne mogu vam opisati koliko sam zahvalan mojim prijateljima iz inostranstva i skoro svih djelova Crne Gore, koji su odmah priskočili u pomoć. Takođe zahvalan sam ljudima koji strpljivo čekaju da im se isplate dugovanja i koji nisu, a mogli su, blokirati račun Rudara. Uspjeli smo preko prijatelja da odradimo pripreme u Antaliji i krenuli. Finansijska situacija nije baš sjajna, a privredni subjekti u Pljevljima, još ćute, osim Elektrorivrede koja je uplatila, oko 50 hiljada eura. Opština Pljevlja, pomaže, ali ta pomoć nije dovoljna, tako da se nadam da će makar malo biti izlišniji, ali u svakom slučaju mi smo im zahvalni”, kazao je prvi čovjek Rudara.

Rudar sjutra igra derbi 24. runde, gdje stiže Budućnost…

– Čvrsto smo na zemlji, idemo korak po korak, od utakmice do utakmice i imamo evropske ambicije, ali to nije moranje, poručio je Šarić.