Šampion Evrope sa Zvezdom danas radi kao nastavnik

0
94
Foto: FK Crvena zvezda

Jedan od članova generacije Crvene zvezde iz 1991. godine koja je osvojila titulu šampiona Evrope, a kasnije i svijeta bio je i Duško Radinović, koji trenutno živi u Švedskoj, gde radi kao nastavnik fizičkog vaspitanja.

“Živim u Malmeu i radim u osnovnoj školi kao nastavnik fizičkog vaspitanja. Djeca su čula o evropskoj Crvenoj zvezdi i mojim igrama. Svakodnevno me pitaju:’Duško, možete li nam prenijeti kako ste se osjećali kada ste bili prvaci Evrope i klupski prvaci svijeta’. Rado se upuštam u takve i slične razgovore sa đacima. Dobra pitanja koja me vraćaju u prelijepe dane. Djeca jednostavno vole da dolaze na moje časove i zahvalan sam što me takvim pitanjima vraćaju u zlatne dane moje prošlosti i perioda zlatne moje Crvene zvezde“, rekao je Radinović za “Žurnal”.

Dobro je poznato šta se dešavalo na prostorima bivše Jugoslavije nakon velikog uspjeha Zvede.

“Imali smo nesreću da je uslijedio rat u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i da smo utakmice kao domaćini igrali u Beču, Bukureštu, Budimpešti, Sofiji i Atini. Imali smo izuzetan tim, na svakoj poziciji po dva izuzetna igrača i tada smo igrali najljepši fudbal u Evropi. Od te generacije, ja sam posljednji krenuo u inostranstvo. Nisam završio u velikom klubu, ali sam karijeru nastavio u izuzetno lijepoj, uređenoj i dobro organizovanoj zemlji. Osvojio sam Kup Švedske. Da nije bilo sankcija, Crvena zvezda bi bila makar još jednom prvak Starog kontinenta, a većina nas bi nastavila karijeru u najvećim klubovima”, ističe on.

Radinović nije u kontaktu sa bivšim saigračima.

“Skoro 20 godina nisam se vidio i čuo sa mojim dragim drugarima. Doduše, prije nekoliko godina vidio sam se sa Vladom Stošićem. Živim i radim u Švedskoj, ne dolazim tako često. Svako je na svojoj strani, okupiran svojim obavezama. Nadam se da ću uskoro sresti i videti većinu njih”, zaključio je Radinović.