Roganović ostaje selektor bar još godinu dana

0
30
Roganović, Foto: Rukometni savez Crne Gore/Stefan Ivanović

Selektor muške seniorske reprezentacije Zoranu Roganoviću potpisao je novi je ugovor sa Rukometnim savezom Crne Gore koji će važiti do kraja januara 2022. godine i završetka Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Roganović je imao ugovor do kraja januara ove godine, a odlukom Upravnog odbora Saveza isti je produžen na još godinu.

“Uzimajući u obzir odlične rezultate u mandatu selektora Roganovića, činjenicu da u državnom timu imamo sjajnu atmosferu, odličnu saradnju između stručnog štaba i Saveza s jedne, te stručnog štaba i igrača s druge strane, te posvećenost i profesionalnost stručnog štaba na čelu sa Roganovićem, nastavak saradnje je logičan sljed događaja. U preostala četiri meča kvalifikacija, reprezentacija ima realne šanse da izbori plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine, a Savez će pružiti snažnu podršku kako bi taj cilj bio ispunjen”, kazao je predsjednik Saveza Petar Kapisoda.

Roganović je klupu nacionalnog tima preuzeo u avgustu 2018. godine.

“Ponosan sam što sam produžio ugovor sa Savezom i što ću predvoditi državni tim i u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Upravni odbor Saveza na čelu sa predsjednikom Kapisodom ukazao mi je veliko povjerenje, vjerujem da ću ga zajedno sa članovima stručnog štaba i igračima, opravdati posvećenim radom, dobrim izdanjima i rezultatima. Pokazali smo da ova generacija ima kvalitet da dostojno predstavlja Crnu Goru na najvećoj sceni, uvjeren sam da ima veliki potencijal i da će tek pokazati svoja najbolja izdanja. Radujem se nastavku kvalifikacija, mogu da najavim da ćemo pružiti maksimum i u preostala četiri meča. Plasman na Evropsko prvenstvo je naš cilj, jer je kontinuitet učešća na velikim takmičenjima prioritet za ovu generaciju”, kazao je Roganović.

Proslavljeni crnogorski rukometaš i trener švedskog Guifa sa „lavovima“ je izborio plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. U kvalifikacionoj grupi, reprezentacija je ostvarila tri pobjede, remi i dva poraza, a posebno će se pamtiti pobjeda protiv Danske, tada aktuelnog olimpijskog i svjetskog šampiona, u aprilu 2019. u Podgorici.

I na Evropskom prvenstvu u Austriji, Crna Gora je imala uspješan nastup jer je upisala prvu pobjedu na prvenstvima Evrope. Zbog pandemije virusa COVID-19, reprezentacija nije dobila mogućnost da se u dvomeču protiv Češke u junu 2020. bori za plasman na Svjetsko prvenstvo u Egiptu.

Novi kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, reprezentacija je započela polovičnim učinkom (pobjeda protiv Kosova i poraz od Rumunije), dok su u januaru odgođeni mečevi protiv Švedske, zbog pozitivnih slučajeva na koronavirus u redovima protivnika. Duel u gostima protiv Švedske zakazan je za 9. mart.