Ramos se u suzama oprostio od Reala: Jedan od najtužnijih momenata u životu

0
18
Foto: Real Madrid

Doskoračnji kapiten Real Madrida Serhio Ramos nakon punih 16 godina neće nositi dres kluba sa “Santjago Bernabeua”.

U prisustvu čelnika kluba i članova porodice dosadašnji kapiten šampiona Španije oprostio se od giganta čiji je dres nosio od 2005. godine i prelaska iz matične Sevilje.

Ramos se u suzama oprostio od voljenog kluba.

“Došao je jedan od najtežih trenutaka u mom životu. Vrijeme je da se oprostim od Real Madrida. Došao sam iz očeve ruke. Neminovno je uzbuditi se. Zahvaljujući Real Madridu, uvIJek ću vas nositi u svom srcu. Zatvara se divna, jedinstvena faza u mom životu, dok se faza nade i budućnosti otvara. Zaista želim da pokažem da mogu još da uradim na terenu. Srdačno vam hvala, ovo nije zbogom već vidimo se kasnije. Vratiću se”, rekao je Ramos.

Svije utiske prenio je i prvi čovjek Reala Florentino Perez.

“Ramos će zauvijek biti jedan od naših sjajnih kapitena. Zahvalan sam mu jer je klub učinio još većim i doprinio da se Realu još više dive širom svijeta. Nije lak dan jer je Ramos bio neko zaista poseban za mene i zato što smo on i ja zajedno živjeli i patili kroz istoriju Real Madrida. Nadam se da je Serhio srećan i da je svjestan da će mu ovo uvijek biti dom, legenda poput njega uvijek će biti jedan od velikih ambasadora Madrida”, rekao je Perez.

POŠALJI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime