Radulović: Idemo i na treću pobjedu

0
23
Foto: FSCG.me

Selektor Crne Miodrag Radulović vrlo je samouvjeren uoči sjutrašnjeg meča protiv Norveške, i istakao da će rizikovati protiv jednog od favorita u grupi G za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Crna Gora će prosto ićina pobjedu, nakon što je u prva dva meča bila bolja od Letonije i Gibraltara.

– Imamo dvije pobjede, idemo i na treću, kazao je Radulović. 

– Želimo da iskoristimo ovaj momenat, to što imamo samopouzdanje, što se ekipa podigla poslije dvije pobjede, što imamo kvalitet. Imamo neke naše ciljeve i snove, koje nam niko ne može oduzeti, a ako želimo da ih ispunimo moramo da budemo bolji od najmanje dvije ekipe, koje su favoriti. Uz poštovanje prema rivalu, mi sjutra možemo praktično da eliminišemo jednog od njih”.

Norveška dolazi i ranjena, poslije teškog poraza od Turske (3:0), koji je doživjela kao formalni domaćin u Malagi, ali i ranjiva…

Dolazi, međutim, i sa željom da se iskupi u prvom “malom finalu”, kako je duel u Podgorici najavio selektor Stale Solbaken.

Njegove riječi Radulović je protumačio kao – pritisak.

– Te riječi će nas dodatno motivisati, ne bih da ulazim dublje i u veliku priču oko sudija, ali jasno je kome su upućene. To su ‘igrice’, nećemo nasjesti na to, rekao je Radulović.

Druga, ali i najvažnija strana priče, jeste, međutim, kvalitet rivala. Norvežani su u fokusu zbog talenta koji imaju poslije dugo godina, ali najviše zbog toga što u toj selekciji igra jedan od najboljih fudbalera današnjice – 20-godišnji super-strijelac Erling Haland.

– Ne bih previše pažnje pridavao Halandu, mislim da moj kolega Solbaken ima veće glavobolje od mene u ovom trenutku, kazao je Radulović.

– Jasno je da riječ o neobično talentovanom igraču, ali uz njega tu su i momci koji igraju u velikim klubovima, kao što su Lajpcig, Arsenal, Galatasaraj, Seltik… i na visokom nivou. Jasno je i da su naše šanse da napravimo ono što želimo ako zaustavimo distribuciju lopte iz sredine terena ka njihovim napadačima… To će biti važan zadatak. U svakom slučaju, vidim da su u svjetskoj javnosti i kod bukmejkera oni favoriti, mi mislimo drugačije. Neka bude da su šanse 50-50, istakao je Radulović.

Tim nije otkriven, ali je praktično poznat. U odnosu na sastav koji je igrao protiv Letonije vjerovatno će jedina biti promjena na lijevom beku, gdje bi šansu trebalo da dobije Tomašević.

Izvjesno je da će napadački tandem činiti raspucani Stevan Jovetić i Uroš Đurđević, koji je nije pogodio na prva dva meča, nakon golgeterskih rafala u Sportingu iz Hihona.

– Pričali smo sa njim od prvog dana i rekli mu da se ne opterećuje golovima. On je uradio veliki posao u prva dva meča, vidi se sve na terenu, a ja bih, a i on siguran sam, potpisao da rezultat bude kao u prva dva meča, ko god da bude strijelac, rekao je Radulović.

Utakmica Crna Gora – Norveška igra se sjutra od 20 i 45.