Radulović: Dueli sa Holandijom i Turskom prilika da pokažemo kvalitet

0
22
Foto: FSCG.me

Fudbaleri Crne Gore počeli su juče pripreme za posljednje izazove u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Posljednje dvije utakmice u ovom ciklusu “Sokoli“ će odigrati protiv Holandije 13. novembra i Turske tri dana kasnije.

“Uvijek kada se igra za reprezentaciju ne treba dodatna motivacija, posebno za ovu grupu igrača koja tako to doživljava. Igramo sa dvije selekcije koje su, po mom mišljenju, najbolje u našoj grupi. Holandija to potvrđuje, a Turska je to pokazala na startu kvalifikacija. Dvije selekcije koje su igrale na posljednjem Evropskom prvenstvu, a ovaj takmičarski ciklus započele su sa ciljem da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Dueli sa tim ekipama biće prava prilika da naš nacionalni tim pokaže prave kvalitete. Igrali smo dobro do sada, najmanje smo oscilirali, a vjerujem da ćemo na kraju postići rezultat koji će biti zalog za budućnost”, rekao je selektor Miodrag Radulović na brifingu sa novinarima.

Selektoru Raduloviću nedostajaće nekoliko igrača sa prethodnog okupljanja.

“Levante nas je zamolio da poštedimo Nikolu Vukčevića, koji je u procesu oporavka od teške povrede, još prima terapiju i imaće specijalni tretman rehabilitacije. Izašli smo u susret jer je najvažanije Điđovo zdravlje. Nažalost, Šćekić je dobio korona virus, a Mugoši rebro nije zaraslo još od Gibraltara. Dragojević i Ivanović su povrijeđeni. Moraćemo bez tih pet igrača da se pripremamo za predstojeća dva meča”, dodao je Radulović, koji je na spisak stavio Iliju Vukotića, nekadašnjeg kapitena U21 reprezentacije.

Vukotić je neko koga pratimo, kao i nekoliko mladih reprezentativaca. Teren je jedino mjerilo. Svi oni koji pokažu formu i kvalitet dobro su došli i vrata nacionalnog tima su im otvorena. Vukotić je neko ko igra u jakoj ligi, ko je iz Benfike pozajmljen Boavisti, igra dobro i mislim da je došao trenutak da se okuša i u A timu – istakao je selektor ,,sokola“.

Naši reprezentativci danas će odraditi drugi trening, u gotovo kompletnom sastavu.