Radović skratio spisak za start kvalifikacija

0
25
Radović, Foto: KSCG

Selektor naše košarkaške selekcije Boško Radović skratio je spisak na 14 košarkaša za start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.

U duelima sa Francuskom i Portugalom predstavljaće nas:

Džastin Kobs (KK Budućnost Voli), Igor Drobnjak (KK Budućnost Voli), Mašan Vrbica (Spars),
Petar Popović (KK Budućnost Voli), Vladimir Mihailović (KK Mornar Barsko zlato), Jovam Kljajić (Prienai),
Dino Radončić (Saragosa), Fedor Žugić (Ulm), Nemanja Radović (Mursija), Radosav Spasojević (KK Sutjeska), Bojan Dubljević (Valensija), Zoran Nikolić (KK Budućnost Voli), Marko Todorović (Real Betis) i Filip Barović (KK Budućnost Voli).

“Naši najbolji košarkaši će pripreme početi 22. novembra. Selektor Boško Radović je sa saradnicima skratio spisak na 14 igrača.  Ono što nas raduje sve u savezu, a vjerujem da će obradovati i cjelokupnu sportsku javnost je povratak tri sjajna momka u dres sa nacionalnim grbom, riječ je o Bojanu Dubljeviću, Nemanji Radović i Vladimiru Mihailoviću. U novembarskom prozoru nas očekuju dva meča protiv košarkaške velesile Francuske i ne tako zvučnog imena Portugala. Ipak svjedoci smo da se velika iznenađenja dešavaju, jer je ovaj sistem kvalifikacija specifičan, tako da ne možemo nikog da potcjenjujemo. Nadam se da će ova ekipa, koja je sastavljena od odličnih momaka, koji imaju sjajnu atmosferu da osvoji dovoljno bodova da prođemo dalje i ispunimo osnovni cilj”, kazao je direktor reprezentacija Filip Patković.

Prvi meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. naša selekcija igra 26. novembra protiv Francuske u gostima.

Tri dana kasnije u Podgorici je meč protiv Portugala.

U grupi je još selekcija Mađarske.

Tri selekcije proći će u drugu fazu kvalifikacija za Mundobasket, a bodovi se prenose.

Prvi dio kvalifikacija je organizovan u tri prozora, pa će se nakon novembra igrati još u februaru i julu 2022.

Da podsjetimo naš nacionalni tim je u avgustu uspješno prebrodio izazovu pretkvalifikacijama pošto je u Podgorici bio bolji od reprezentacija Islanda i Danske.

Crna Gora je bila učesnik prethodnog Svjetskog prvenstva u Kini.