Promjene u rukovodstvu nikšićkog prvoligaša: Perović predsjednik, Vujović direktor Sutjeske?

0
211
Stadion kraj Bistrice, Foto: FK Sutjeska

Manje od godinu nakon što je za prvog čovjeka Fudbalskog kluba Sutjeska imenovan dr Ilija Ašanin, u klubu sa Bistrice spremaju se nove promjene.

Kako Arena saznaje – određeni razgovori već su obavljeni, a već danas trebalo bi da bude mnogo toga jasnije, što znači da se uskoro očekuje da Sutjeska i zvanično dobije novu upravljačku strukturu.

Gotovo je izvjesno da prvi čovjek nikšićkog prvoligaša neće biti dr Ilija Ašanin, koji je do skoro bio direktor nikšićke bolnice. Kako saznajemo, ta uloga biće ponuđena bivšem fudbaleru Sutjeske Željku Peroviću. Nekadašnji član Sutjeske, Crvene zvezde, koji je između ostalog nastupao i za Mogren, vjerovano će prihvatiti izazov da se vrati u matični klub, ali ovog puta sa mnogo većom odgovornošću.

Promjena na vrhu uslovila bi i ostale rokade – Sutjeska bi trebala da dobije i novog direktora, a na to mjesto pominje se Andrija Piro Vujović, koji je prije desetak godina obavljao tu funkciju. Nekadašnji igrač Sutjeske, koji je ispisao stranice istorije u malom fudbalu, jer je sa ekipom Premijera 1994. godine uspio da postane šampion Jugoslavije, da bi dvije godine kasnije sa ekipom BNL iz Rima osvojio čak Kup šampiona. Mnogima jedan od najboljih igrača malog fudbala sa ovih prostora i ranije se pominjao da bi se mogao vratiti na mjesto direktora nikšićkog prvoligaša, a ovog puta to djeluje realnije nego ikada.

Sutjeska je tri kola prije kraja treća, sa devet bodova više od Rudara, od kojeg je međusobno bolja (dvije pobjede i remi), tako da su Nikšićani i teoretski osigurali Evropu. Ali, jasno je da su ”plavo-bijeli” bili daleko od priče za oba trofeja.

Kada su u pitanju mlađe kategorije, Sutjeska je tek daleko od te priče. Omladinci su u B grupi, kadeti tek sedmi…

Pozitivna strana je što će FK Sutjeska uskoro, iako se kasni, imati konačno modernu zapadnu tribinu.

Ali, jasno je da će novo rukovodstvo imati dosta posla…