Privedena fudbalerka PSŽ-a jer je angažovala bandite da pretuku saigračicu

0
17
Foto: Twitter

Fudbalerka PSŽ-a Aminata Dijalo privedena je u policiju zbog sumnje da je angažovala dvojicu bandita koji su presreli njenu saigračicu Kiru Hamrui i naneli joj teže povrede.

Kako piše Lekip, dvojica maskiranih muškaraca su zaustavila automobil u kojem je bila Hamrui, izvukli su je napolje i pretukli je, prevashodno je udarajući po nogama.

Policija je utvrdila da je njih dvojicu angažovala Aminata Dijalo, jer je želela da na taj način, silom, izbaci iz tima Kiru Hamrui i zauzme njeno mjesto u startnoj postavi.

„PSŽ je dobio obaveštenje da je Aminata Dijalo jutros privedena u policiju kao dio istrage o napadu na našu fudbalerku minulog četvrtka. PSŽ snažno osuđuje svako nasilje. Klub je preduzeo sve potrebne mjere da bi se zaštitilo zdravlje i sigurnost igračica. PSŽ sarađuje sa policijom da bi se rasvijetlili svi detalji“, stoji u saopštenju Svetica.

Kira Hamrui je drugi put u dresu PSŽ-a, prvi put je bila u periodu od 2012. do 2016. Igrala je i za Lion i Barselonu.

Osvojila je dvije titule, dvije Lige šampiona sa francuskim klubom i još po dvije iste titule sa španskim klubom. U PSŽ se vratila ovog ljeta.