Prisluškivan razgovor čelnika Juventusa vezan za skandal sa Ronaldom

0
23
Foto: Twitter

Italijanski list “Gazeta delo Sport” objavio je sadržaj prisluškivanog razgovora između dvojice vodećih ljudi Juventusa vezano za lažnu transakciju novca isplaćenog Kristijanu Ronaldu.

Naime, u pitanju je privatni ugovor potpisan 24. avgusta uoči prelaska Portugalca u Mančester junajted, a “Gazeta” citira Juventusovog advokata Ćezarea Gabasija koji se obraća sportskom direktoru Federiku Čerubiniju.

“Onaj slavni papir teoretski ne bi trebao postojati. Ukoliko se pokaže da ga imamo, skočiće nam za vrat revizori, država, svi… Međutim, onda možda možemo napraviti lažnu transakciju. Ne bih išao u krajnost jer nije baš da nam taj papir toliko pomaže”, rekao mu je u razmacima od nekoliko dana i sedmica ove jeseni.

Italijanske vlasti u nastavku istraživanja Juventusovih finansijskih malverzacija u akciji Prizma namjeravaju ispitati i Kristijana Ronalda.

Podsjetimo, prošle sedmice krenulo se u pretrese kancelarija nekoliko klubova, od kojih su najveći Juventus i Napoli, zbog sumnje u napuhavanje vrijednosti igrača kako bi se sređivale finansije klubova potrebne za licenciranje uoči sezona.

Ispitani su svi Juventusovi čelnici od predsjednika Anjelija, preko potpredsjednika Nedveda do novog predsjednika uprave Arrivabene, ali niko nije priznao da ima ili da zna gdje je taj tajni ugovor s odgođenom isplatom Ronaldu.

Pretresaju se i drugi prostori povezani s osumnjičenima, kao što su njihovi stanovi, kancelarije te vozila, računari i telefoni.