Predsjednik IHF čestitao “Lavicama” i pohvalio Crnu Goru za odlično organizovan turnir

0
20
Foto: Rukometni savez Crne Gore

Kao i nakon muškog koji je održan od 12. do 14. marta, ponovo stiže priznanje sa najznačajnije adrese svjetskog rukometa.

Ovog puta i za organizaciju i za uspjeh koji su „lavice“ ostvarile na olimpijskom kvalifikacionom turniru proteklog vikenda.

Naime, predsjednik Svjetske rukometne federacije (IHF) Hasan Mustafa u pismu dostavljenom Rukometnom savezu Crne Gore i predsjedniku Petru Kapisodi, čestitao je našem državnom timu, koji je uz Norvešku, izborio učešće na najvećoj svjetskoj smotri sportista.

„Ovo je potpuno zaslužen plasman nakon briljantnih sveukupnih izdanja sačinjenih od dinamičnog napada i čvrste odbrane protiv fantastičnih protivnika. S nestrpljenjem očekujem njihov nastup ovog ljeta. Želio bih takođe, da se zahvalim Vama i Rukometnom savezu Crne Gore na uspješnoj organizaciji kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre. Uprkos okolnostima koje su bez presedana, takmičenje je održano bez prekida zahvaljujući pažljivom planiranju koje je osiguralo zdravlje i bezbjednost svih učesnika“, navodi se u pismu Mustafe.