Popović: Teška utakmica, moralo je bolje

0
30
Foto: Stefan Ivanović/RSCG.me

U prvom od dva pripremna meča pred odlazak na Olimpijske igre u Tokiju, rukometašice Crne Gore su poražene od Mađarske 28:22, a selektorka Bojana Popović nije bila zadovoljna izdanjem “lavica”.

„Očekivano teška utakmica u ovom periodu priprema. Na početku smo se osjećale tvrdo, bez pokretljivosti u napadu je sve to djelovalo sporo. Pokušale smo da izmjenama popravimo ritam, u jednom dijelu 1. poluvremena je to i funkcionisalo sa nižim igračicama. Međutim, do kraja utakmice nismo našli ritam za naše bekove golgetere i probudili smo se tek u posljednjih 10 minuta, konkretno Đurđina Jauković. Jelenu Despotović nismo ni pronašli na ovoj utakmici”, navela je ona.

Popovićeva je dodala da rezultat u ovom periodu nije imperativ, ali da je moralo mnogo bolje.

“Puno je promašenih zicera, što je možda i očekivano za ovaj period priprema, jer se puno radilo na snazi. Moralo je dosta bolje šutne i da se neki pasovi daju na bolje mjesto, nego njima u ruke, jer su iz naših tehničkih grešaka došle do lakih golova”, naglasila je Popović.

Crna Gora je 18 minuta igrala sa igračicom manje.

„Dosta je bilo isključenja, gubio se ritam na momente i stalno smo napadali sa igračicom manje, a bilo nam je teže i da se branimo. U svakom slučaju, dobra provjera da vidimo gdje smo i šta smo, koliko još i na čemu bi trebalo da radimo. Nadam se da će sjutra i one same biti lakše i shvatiti neke stvari, u kom dijelu bi trebalo da se poprave. Pokušaćemo da izvučemo pouke da sjutra već bude mnogo bolje, da svaka od njih nađe svoje mjesto, pogotovo na desnom beku, da nađemo pravu koja će da najviše da sa te strane”, zaključila je Popovićeva.