Popović: Svaku pobjedu morate da gradite, to sam i potencirala djevojkama

0
28
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Nakon izjednačene igre u prvih 30 minuta, “lavice” su na kraju upisale ubjedljivu pobjedu protiv Bjelorusije 29:23 u prvom meču baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

“Bjelorusija je odigrala odličnu utakmicu, znale smo da neće biti lako, jer smo na osnovu snimaka iz kvalifikacija znale da igraju dobar i taktički disciplinovan rukomet. To su i pokazale u prvom poluvremenu i malo su griješile. Postigle su golove iz svih šansi koje su stvorile, bilo je teško zaustaviti ih, pa smo morali da mijenjamo nešto u našem sistemu igre. U nastavku smo tokom nekih 20-ak minuta pronašle recept i igra je bila na dobrom nivou. Moglo je da bude i ubjedljivije, da nije bilo stresa u završnici napada i nekim zicer situacijama, što je protivnik iskoristio da smanji. Osjetila se napetost u prvom poluvremenu i evidentno je bilo razmišljanje da će utakmica da se dobije sama od sebe. Međutim, svaku pobjedu morate da gradite, to sam i potencirala djevojkama”, navela je Popović.

Revanš je u utorak u Minsku.

“Neke stvari ćemo moći da iskoristimo, neke da mijenjamo. Čekamo revanš, koji nam mnogo znači, jer kroz te utakmice rastemo i gradimo ono što nam je potrebno za ono što slijedi”, zaključila je selektorka.