Popović: Pred nama je veliki posao

0
15
Lavice, Foto: RSCG

Imenovanje za selektora nacionalnog tima je velika čast, ali i obaveza, kazala je Bojana Popović nakon što je odlukom Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore imenovana za novog selektora.

Popović je izrazila zahvalnost UO RSCG na ukazanom povjerenju, te istakla da je pred timom veliki posao, uz uvjerenje da postoji potrebno znanje i kvalitet da se na pravi način odgovorima izazovima u narednom periodu.

Popović je u igračkoj karijeri osvojila šest trofeja Lige šampiona i srebrnu medalje sa reprezentacijom Crne Gore na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, a trenersku diplomu stekla u Crnoj Gori, nakon uspješno završene edukacije koju organizuje Komisija za edukaciju rukometnih trenera.

Debi na klupi „lavica“, Popović će imati 16. aprila protiv Bjelorusije u Podgorici u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo u Španiji koje se održava u decembru ove godine.

“Imenovanje za selektora doživljavam kao veliku čast, ali i obavezu, na čemu dugujem zahvalnost Upravnom odboru Saveza koji mu je ukazao povjerenje. Nastojaću da ga opravdam, svjesna značaja funkcije koju će obavljati i koja predstavlja ostvarenja sna za svakog trenera. Tokom dva takmičenja na kojima sam bila dio stručnog štaba, ali i kroz rad u Budućnosti, imala sam priliku da se upoznam sa svim reprezentativkama, a vjerujem da će to iskustvo biti dragocjeno pred izazove koji nas očekuju u narednom periodu”, kazala je Popović, a prenosi zvanični sajt RSCG.

Ona je ocijenila da su Olimpijske igre najvažnije takmičenje u ovoj godini, ali da im prije toga predstoji baraž protiv Bjelorusije. Popović je izrazila želju da opravdaju ulogu favorita i izbore plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji.

“Radujem se radu sa nacionalnim timom, pred nama je veliki posao, ali vjerujem da imamo i znanja i kvaliteta da odgovorimo na najbolji način, uz posvećen rad igračica, stručnog štaba, kao i Saveza, kao što je uvijek bio slučaj do sada, jer nas je upravo takav pristup doveo i do izborene vize za Tokio”, kazala je Popović u izjavi za zvanični sajt RSCG.