Popović: Pobjede su najvažnije i spremne smo za ono što slijedi

0
23
Foto: RSCG

Još jedan veliki uspjeh ostvarile su najbolje crnogorske rukometašice. “Lavice” su i u revanš meču baraža savladale Bjelorusiju i tako obezbijedile odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se u decembru igra u Španiji.

Ovo će biti 15. uzastopno takmičenje na kojem će igrati naša ženska rukometna reprezentacija, a selektorka Bojana Popović je naglasila da je cilj u uzvratnom meču bio da odigraju bolje nego u Podgorici.

“U većem dijelu meča smo odradile dobar posao u odbrani, a prvo poluvrijeme je bilo malo mučno, jer su sudije dugo puštale napade sedam na šest Bjelorusije. U nastavku smo došle do pet razlike, ali sa nekoliko promašenih zicera smo vratile rivala u igru. Najbitnije je da su tu dvije pobjede, da je Crna Gora 15. put na velikim takmičenjima i da su sve ostale zdrave, da idemo kući srećne i zadovoljne”, rekla je Popovićeva.

Večeras su šansu da zaigraju dobile sve igračice.

“To nam je bio cilj, da rotiramo kroz cijelu utakmicu, da sve budu korisne i imaju svoju ulogu. Neko je to odradio dobro, neko nije, što ćemo da analiziramo. Bitno je da sve budu uključene i da se osjećaju kao dio reprezentacije. Bilo je, naravno, momenata gdje su mogle i morale mnogo bolje, ali su pobjede najvažnije i spremamo se za ono što slijedi. Neke igračice će biti zauzete u svojim klubovima praktično do početka juna, a onda počinju pripreme za Tokio” kazala je selektorka.