Popović: Drugo poluvrijeme je bilo odlično

0
57
Foto: Stefan Ivanović/RSCG.me

Crnogorske rukometašice nisu mogle do iznenađenja protiv Rusije, poražene su 31:25 u pretposljednjem meču koji će odigrati na Svjetskom prvenstvu.

Selektorka Bopjana Popović je zadovoljna igrom u drugom poluvremenu.

“Drugo poluvrijeme je bilo odlično, željele smo da tako bude i u prvom, ali nije. Mlako smo ušle u prvih 15-20 minuta, u odbrani igrale bez faula. Ruskinje su dosta pogodile sa krila, propustile smo da prekinemo prenos lopte, da ne dođu do šansi. Nismo se snašle, a dogovor je bio da se u 2. poluvremenu borimo, da budemo kompaktnije”, rekla je selektorka za RTCG i dodala:

“Pustile smo ih da šutiraju više spolja, a uzele smo dosta lopti. Bilo je kikseva tranzicionih, ali ne možemo da zamjerimo igračicama. Borba u 2. poluvremenu je bila fantastična, time bi trebalo da se vodimo. Pokušale smo opet sa dvije pivotkinje, jer su Matea i Itana vidno najumornije, finte koje imaju u repertoaru ne funkcionišu kad su noge teške”.

U nastavku je igra na pivota dala rezultat, istakla se Tatjana Brnović.

“U 1. poluvremenu smo pričale o tome da ruska odbrana ne kontroliše dobro pivotkinju, da može da bude dosta prostora za nju. Kada su u nastavku djevojke igrale mirne glave, vidjele su taj prostor, a Tanja je sve lopte lijepo realizovala. I Đina Malović je odigrala odličnu utakmicu, a dobila je dosta prostora da pokaže šta i koliko može”, zaključila je Popovićeva.