Počinje ABA karavan, Mornar dočekuje Cibonu

0
13
Foto: KK Mornar

Utakmicom između Mornara i Cibone u Baru počeće novo izdanje regionalne košarkaške ABA lige.

Karavan najkvalitetnijeg regionalnog takmičenja počeće iz grada pod Rumijom, a ekipa Mihaila Pvićevića pred sobom će imati težak ispit, hrvatskog velikana.

“Zadovoljan sam onim što smo odradili u pripremnom periodu. Nikad to za trenera nije dovoljno, ali u ovom trenutku moram biti zadovoljan. Od prvog dana kad smo se okupili pa do sada, sve svoje obaveze igrači su odradili na maksimalno profesionalan način. To je ono što smo tražili od svih njih i kad smo pravili ovu novu ekipu to nam je bio jedini uslov, znači, da smo svi kao jedan, da pravimo pravu, sportsku, radnu atmosferu i mislim da smo na dobrom putu da na tome istrajemo. Na dobrom smo putu i da napravimo igru koja će biti adekvatna uloženom trudu na treninzima”, kazao je trener Pavićević.

Strateg Mornara zatim je analizirao ekipu Cibone.

“Prva utakmica u bilo kom takmičenju je teška. Sa posebnim nabojem. Cibona je takođe renovirala tim. Prošle godine se oslanjala na mlade igrače koji su stariji i iskusniji za godinu. Po rezultatima u pripremnom periodu vidi se da su napredovali. Gosti zaslužuju respekt. Ne dijelimo ekipe na bolje i lošije, jer ove sezone loših i nema. Maksimalnom ozbiljnošu ulazimo u duel sa Zagrepčanima. Nema tu prevelike filozofije, tražim od svojih košarkaša da igraju onako kako treniramo. Ukoliko tako bude biću srećan nezavisno od rezultata”, rekao je Pavićević.

Utakmica u barskoj “Topolici” igra se od 18 sati.

Druga dva crnogorska predstavnika igraju u nedjelju. SC Derbi će gostovati Megi, dok će Budućnost dočekati FMP.

POŠALJI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime